Dette trenger du når du skal lage karameller

  • 175 g peanøtter
  • 75 g cashewnøtter
  • 100 g mørk sjokolade 70 % kakaoinnhold
  • 500 g sukker
  • 2 dl fløte
  • 1 ts vaniljesukker
  • 200 g smør
  • 50 g kokosfett

Du kan skrive ut siden ved å klikke på printsymbolet nederst på siden.

1. Gjør klart det du trenger

Kle en form på ca. 22 x 18 cm med bakepapir.

2. Kok karamell av sukkeret

Ha sukkeret i en tykkbunnet kjele med høye kanter og la det smelte på medium varme til alt sukkeret er smeltet og det har blitt gyllenbrunt. I en annen kasserolle koker du opp fløten og vaniljesukkeret. Når sukkeret har smeltet, trekker du kasserollen halvveis av plata og tilsetter den kokende fløten. Pass på for dette spruter veldig. Sett kasserollen tilbake på plata, ha i smøret og la det koke i 5 minutter. Hvis du har et sukkertermometer, skal det vise 120 grader.

3. Tilsett kokosfettet

Ta kasserollen av plata og rør inn kokosfettet. Grovhakk nøttene. Når alt delfiafettet er smeltet, rører du raskt inn mesteparten av nøttene før du heller karamellen oppi den klargjorte forma.

4. Lag sjokoladelokk

La karamellen stivne i forma i 3 minutter. I mellomtiden finhakker du sjokoladen før du fordeler den over karemellen. La den ligge slik til den har smeltet. Bruk så en stekespade til å dra den glatt utover. Strø over resten av nøttene og sett hele forma til avkjøling i kjøleskapet.

5. Skjær karamellen i serveringsbiter

Skjær karamellen i mindre biter og server. Stående kaldt i en lufttett boks, holder den seg fint i 4¿5 dager.

Les hele saken
Les alt om:

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!