Ta med den bærbare grillen på stranda

Er det her det er grillparty?

Når sol og sommer ikke kommer til deg, kan du komme deg til sol og sommer.

Foto: Henning Skjørsæter
Sist oppdatert

Engangsgriller har fått et fortjent dårlig rykte, og er verken bra for naturen eller maten du skal tilberede. Derfor har markedet for turgriller eller bærbare griller tatt seg opp de siste årene, med mange gode modeller å velge mellom.

Blant de billigste finner vi flergangsgriller og bøttegriller, som er tettest på engangsgrillene i den forstand at de veier lite, er forholdsvis enkle og bruker kull. Bøttegrillen fra Ayeaye og Espegård Flergangsgrill får du faktisk for bare noen hundrelapper, og de gjør nytten i vel så god grad som engangsgrillene.

Foto: Henning Skjørsæter

Låser grillen

I den andre enden av skalaen har Eva Solo noen skikkelig fine, både med kull og gass, som får billige engangsgriller til å framstå som ... billige engangsgriller.

Vi lånte imidlertid med oss en Weber Go-Anywhere, som er en gassgrill som har gjort det bra i alle tester den er med på. Den har en svært praktisk form og fasong, er enkel å bruke, og har stålben som sikrer avstand fra underlaget i tillegg til at den låser grillen under transport.

Pakke sammen

Små hendige gassbeholdere skrus på ved bruk, og du regulerer varmen enkelt med en bryter under grilling.

Foto: Henning Skjørsæter

Selv om det er forholdsvis stor grillflate, og du i prinsippet kan steke hele kyllinger og store kjøttstykker, så valgte vi å gjøre det enkelt. Vi kjøpte noen ferdig­marinerte kyllingfileter, lagde noen grønnsaksspyd og penslet noen maiskolber med smør, og i løpet av en liten halvtime er maten servert.

Så er det bare å rengjøre grillen, pakke sammen sakene og komme seg vekk før en eller annen grunneier kommer løpende og forteller at «her kan dere ­slettes ikke grille, dette er privat strand».

Foto: Henning Skjørsæter

Kylling og grønnsaker

* Fire ferdigmarinerte kyllinger fra hvilken som helst butikkkjede

* 8 skiver bacon

* Mozzarella

* Noen fedd hvitløk

* Grønnsaker etter eget valg

Vi kjøpte kyllingfileter som var marinert med tomat og urter fra Meny, den kommer i en hendig aluminiumsboks som du kan slenge rett på grillen. Først fylte vi dem imidlertid med litt mozzarella, og surret to baconskiver rundt hver, før vi tok på litt mer marinade og la dem tilbake i aluminiumsboksen. Til slutt tok vi kyllingen ut av boksen, og grillet dem sammen med grønnsaksspydene til kjøttet var ferdig og grønnsakene var gylne og møre. Vi penslet både grønnsaker og kylling underveis, med henholdsvis urteolje og mer marinade. Server med potetsalat.

Artikkelen ble opprinnelig publisert i Vi Menn nr 126 2021

Denne saken ble første gang publisert 04/06 2021, og sist oppdatert 04/06 2021.

Les også