Testpanel og testmetodikk

I testpanelet satt Robert Lie og Ørjan Lundmark. Robert Lie er både norsk, nordisk og europeisk mester for vinkelnere. Lie jobber som daglig leder av Grefsenkollen i Oslo. Ørjan Lundmark har en førsteplass og to andreplasser i NM for vinkelnere, og jobber til daglig som daglig leder på Bølgen & Moi Tjuvholmen.

Produktene ble gitt poeng på 100-poengskalaen, hvor 100 poeng er best. Alle produktene ble smakt blindt. Det er ikke tatt hensyn til pris ved poenggivningen.

Rom er et brennevin og blir i hovedsak laget i Karibia og langs Demerara-elven i Guyana i Sør-Amerika.

Det lages også rom i India og Australia, men også andre land. Produktene som er med i denne testen kommer både fra Tyskland, Jamaica, Cuba, Guyana, Bahamas, Barbados og Den Dominikanske Republikk.

Alle de tretten ulike typene rom i denne testen var blant de mest solgte på Vinmonopolet i 2008.

Les også:

Slik holder åpnet vin lengst

Glimrende jule-portvin

Den beste

Mount Gay Extra Old Rum fra Barbados vant overlegent med sine 93 poeng.

Den er mørk gyllenbrun på farve og dufter av nøtter, lim, sjokolade og toffee. I tillegg er den rik, krydret og rund på smak. Syrlig, balansert og lang i avslutningen.

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!