Irish Coffee er en skikkelig klassiker. Av og til blir den sett på som harry og helt ute, men den kommer alltid tilbake igjen.

Irish Coffee er nemlig veldig godt, og så er det glimrende når du trenger å få varmen i deg når det er surt, kaldt og mørkt om høsten og vinteren.

Det var nettopp for å få folk til å holde varmen at drinken i sin tid ble "oppfunnet". I den tiden man fremdeles fløy med propellfly over Atlanteren, var det ganske vanlig at flyene som skulle fra USA til England, mellomlandet på Shannon-flyplassen i Irland for å fylle drivstoff, og da kunne det bli litt hustrig høst- og vinterstid når man skulle ut av flyet. Derav Irish Coffee.

Uendelige variasjoner

Det finnes et utall av variasjoner på Irish Coffee: bl.a. fransk (med enten cognac eller appelsinlikør), Normandie (med calvados), skandinavisk (med akevitt) og meksikansk (med rom og kaffelikør).

Amerikansk vri

Det finnes også en amerikansk versjon (med bourbon), og Tennessee Coffee er en spesialvariant av denne. Mens du i en standard American Coffee kun bytter ut irsk whiskey med bourbon, skal du i en Tennessee Coffee ha Tennessee whiskey (f.eks. Jack Daniel's). I tillegg bytter du ut sukkeret med lønnesirup. Og det er veldig godt!

Oppskriften finner du nedenfor.

Tennessee Coffee

En artig og særdeles velsmakende vri på Irish Coffee, hvor du bytter ut irsk whiskey med Jack Daniel's og sukkeret med lønnesirup.

Til 1 porsjon:

6 cl jack daniel's

2 cl lønnesirup

2,5 dl kaffe, sterk

1 dl kremfløte, lettpisket

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!