Winespectator

Den beste vinen kjøper du på nett

Her er løsningen når polet ikke strekker til.

NETTSHOPPING: Bestill noen av verdens beste viner over nettet.

NETTSHOPPING: Bestill noen av verdens beste viner over nettet. Foto: Foto: istockphoto

Publisert Oppdatert

Det velrenommerte vinmagasinet, Winespectator, publiserte i desember forrige år, sin liste over de 100 beste vinene for 2009. 13 land er representert og over 17.000 produkter er blindtestet.

Les om hele testutvalget og metodikk nederst i artikkelen.

De tre beste vinene fra denne listen er ikke å oppdrive i Norge, men de kan selvsagt bestilles via nettet.

Husk bare på at flaskene selvsagt må fortolles og avgifter som frakt kommer i tillegg. De fleste nettbutikkene opplyser om hva frakten er, men når det kommer til tollavgiftene, kan du selv lese om dette på tollvesenets egne nettsider.

Vi har tidligere skrevet en sak om Decanter sin liste over de vinene de mener fortjener en plass blant de beste i verden. Tolv av vinene på deres liste var å oppdrive i Norge da listen ble offentliggjort.

Amerika i tet

Noen vil kanskje si at det ikke kom som noen overraskelse at amerikanerne kåret en av sine egne viner til vinner, men Winespectator skriver også at valgene reflekterer redaksjonens fornuft og lidenskap i forhold til vinene som er smakt.

De tre vinene som topper listen er alle rødviner.

Columbia Crest Cabernet Sauvignon Reserve 2005 stakk av med en knepen seier mens Frankrike med sin Domaine du vieux telegraphe chateauneuf du pape la crau 2007 måtte se seg slått av den spanske vinen Numanthia-termens toro termens 2005.

For den amerikanske og den spanske vinen må du ikke ut med mer enn rundt 27 amerikanske dollar. For den franske må du betale en del mer. Den koster nemlig rundt 70 dollar.

Vi gjør oppmerksom på at prisene er oppgitt av Winespectator og kan ha blitt endret siden listen ble offentliggjort første gang.

Her får du tak i vinene

nettstedet Wine-searcher.com kan du se hvilke nettbutikker som tilbyr disse tre vinene.

Det som er viktig å notere seg, er hvor mange flasker en bør bestille før det skal kunne lønne seg i forhold til pris. Er du ute etter kun én flaske fra en produsent, kan det kanskje koste mer enn det smaker.

Med mindre du er en ivrig vinsamler. Men skal du kanskje arrangere bryllup og kan ordne med egen vin, kan det faktisk lønne seg dersom du er ute etter noe spesielt.

Du er selvsagt heller ikke garantert at akkurat den ene flaske du kjøper er korket, men den sjanser er kanskje verdt å ta når det tross alt er snakk om en av verdens beste viner?

Om de 100 beste vinene

Det er 17.000 produkter som er blindtestet. Alle produktene er nye utgivelser fra hele verden og mer enn 3800 av disse opptjente status som fremragende, det vil si mer enn 90 poeng av totalt 100 poeng. De bruker Parker-skalaen også ved sine blindsmakinger.

Listen ble nedskalert basert på fire kriterier: Kvalitet, verdi, tilgjengelighet og til slutt en x-faktor som de kaller for spenning.

Winespectator skriver også at på grunn av den økonomiske nedgangen vi opplevde i 2009, la de desto større vekt på verdi da de gjorde sine valg. Gjennomsnittsprisen per flaske er 40 dollar ned i forhold til de siste to årene.

Les også:

Denne champagnen skal du kjøpe

Derfor er denne kaffetrakteren en vinner

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning