Det er alltid godt med en aperitiff når du skal live opp stemningen før en middag, eller under et vorspiel før du skal ut på byen. Musserende viner er alltid et sikkert valg for en velkomstdrink, enten det er champagne, cava, prosecco eller noe annet.

Det finnes også et stort utvalg av drinker du kan bruke som aperitiff. Blant de mer spennende vi har smakt den siste tiden, finner vi Kumquat Caipirinha og Portonic. Favoritten er kanskje likevel Aperol Spritz, en drink som har kommet som en rakett her i Norge det siste året.

Typisk italiensk

Aperol Spritz er en av de mest populære aperitiffene (aperitivo) i Italia. Først noen ord om Aperol. Det er en Campari-lignende drikk, men med lavere alkohol, litt mindre bitterhet og en tydelig aroma av appelsin. Appelsin er da også hovedingrediensen i Aperol, og får følge av rabarbra og diverse krydder og urter. Den koster omtrent 200 kroner på Vinmonopolet.

Du kan gjerne drikke Aperol på egenhånd over is, men det er først når du blander den med prosecco (også en populær aperitivo) og soda, du får en Aperol Spritz. Den er både frisk, fruktig og leskende, og med akkurat den lille, pirrende bitterheten som skal til for å gjøre den interessant, og som gjør at du får lyst på et glass til.

Oppskrift på Aperol Spritz finner du nedenfor.

Thinkstock

Aperol Spritz

Blander du Aperol, prosecco og soda, får du en frisk, fruktig og leskende aperitiff.

Til 2 porsjoner:

1,5 dl prosecco

1 dl aperol

0,5 dl soda

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!