Slik bedømmer vi viner

Ved bedømming av viner bruker vi på Klikk den meget utbredte 100-poengskalaen, som går fra 50-100 poeng. Det finnes flere måter å dele opp området fra 50-100 poeng på, men dette er hvordan vi tenker her på Klikk:

50-59: Dårlig vin med fremtredende feil.

60-69: Svak vin med mindre feil.

70-79: Grei vin uten feil.

80-89: God vin.

90-95: Meget god vin.

96-100: Eksepsjonell vin, blant de beste i verden. Klassisk.

Når vi på Klikk bruker 100-poengskalaen, gjør vi det uten å skjele til prisen på vinen.

Her kan du lese mer om hvordan vi bedømmer viner.

Produktene blir tilgjengelige i butikkene førstkommende fredag.

Vinmonopolet operer med flere temaer i dette slippet for juli og august. Det er sommer, og derfor et høyere innslag av hvitvin og øl enn det vanligvis pleier å være.

Hvis du har lyst på noen gode, sommerlige hvitviner, må du få med deg våre tester av chablis, sancerre og tyske rieslinger. Og har du lyst på et friskt og sommerlig øl, må du bare lese vår store test av hveteøl.

Grilling er også tema i dette julislippet på polet, med mange ganske kraftige rødviner.

94 nye produkter

I alt lanseres det nå 94 nye produkter, fordelt på vin, øl og brennevin. Vi har valgt ut ti stykker, og vi har ikke tatt hensyn til hva som er satt som tema av polet, men vært opptatt av de vinene som vi synes holder høy kvalitet i forhold til prisen. Og de kommer i en rekke forskjellige stilarter.

De fordeler seg på én musserende, fem hvitviner og fire rødviner. Anmeldelser av disse er listet opp i den rekkefølgen nederst i artikkelen. Vi har også tatt med noen ord om hvilken mat som passer til de enkelte vinene.

En vin som er verdt å merke seg er vinen fra Hellas. Landet er ikke kjent for å produsere vin av høy kvalitet, men Assyrtiko by Gaia Wild Ferment 2013 skårer 88 poeng. Det er ikke hverdagskost for en gresk vin.

Sørg også for å få med deg disse nyttige vinartiklene:

Hvordan velge vinglass

Hvorfor det er bra med skrukork

Riktig serveringstemperatur for forskjellig typer viner

Dekantering av vin

Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!