Hvordan åpne vin uten åpner?

Du har sikkert kommet ut for dette problemet. Vin, men ingen åpner.

I picnic-kurven har du med de nydeligste små terter, noen fylte horn og en flaske fin vin du har gledet deg til å dele med din kjære. Men korketrekker?

- Å nei! Jeg har ikke vinåpner!

Du har glemt vinopptrekkeren! Hvordan skal du nå åpne korken? Slå av toppen mot en stein?

Katastrofen er et faktum. Og du synes plutselig at skrukork ikke er så dumt likevel.

Men, vent!

Du finnes faktisk mange måter å åpne en vin uten åpner. Og med disse triksene vil kjæresten din synes du er enda kulere.

Hvordan åpne vin uten åpner?

Menneskeheten har vist en formidabel oppfinnsomhet på vinåpningsområdet når åpneren glimrer med sitt fravær. Og heldigvis har vi YouTube hvor all denne informasjonen nå deles med hele verden.

Den første teknikken vil redde de aller fleste fra ut av denne situasjonen. Alt du trenger er nemlig en sko og en vegg:

Her er det et helt knippe med løsninger for deg som er barbeint og innesperret i verkstedet:

En annen situasjon som er lett å havne i er denne: Du har endelig kommet fram til hotellet og skal kose deg med vinen du har kjøpt på tax-free. Og du har ikke lyst til å bruke penger på den dyre minibar-vinen. Men, vinopptrekker, det finner du ikke på et hotellrom, og ikke er hotellrommet utstyrt med en heller. Da åpner du vinen med en nøkkel, slik:

Jeg ser for meg at du har kommet fram til hytta. Med vin i sekken. Og etter en misslykket saumfaring av alle skuffene er står du igjen med problemet "vin, men hvordan skal jeg åpne den?".

Vel, om du har en biffkniv på hytta er problemet løst:

Og så er det den situasjonen (som mange oss kanskje vil kjenne seg igjen i) når du har en flaske vin og en baufil. - Å! Typisk! Baufil, men ikke vinopptrekker!

Ikke fortvil:

Dersom korken er ødelagt er det også håp. At korken på en vin smuldrer opp og ødelegges er ikke uvanlig på eldre viner. Jeg så denne metoden på en fancy restaurant i Champagne da nabobordet bestilte en eldgammel portvin:

En mindre elegant måte som jeg selv har benyttet ved flere anledninger (i en epoke som nå kalles pre-Internet-tiden, hvor vi ikke kunne en datamaskin om hjelp til det utroligste).

Her ser du hvordan en vin åpnes uten vinopptrekker, men med en tannbørste:

Og til slutt, dersom du er Darth Vader (og i så tilfelle har du jo alltid et lasersverd i nærheten), se fra 2.45:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!