Vi har testet over 60 viner. De fleste er med fra testen tidligere i vår. I tillegg har vi testet en blanding av høstens nyheter og testernes favoritter.

Det skal sies at ingen av nykommerne gjorde det spesielt bra. Den beste av de nye er Fleur Paradis 2010 med 82 poeng. God fylde og frisk frukt skriver testerne om denne vinen.

Husk også at vi gjør også mindre tester som det kan være lurt å følge med på: Omtrent annenhver uke lager vi Fem-på-topp lister i ulike kategorier. Vi har også vår liste over de ti beste rødvinene til under 120 kroner.

Vi tester også alle nyhetene som kommer til Vinmonopolet (annenhver måned) og følger nøye med når varer settes ned i pris - som Vinmonopolet gjør hver måned.

Utvalget

Utvalget er basert på de 20 mest solgte typene, testernes favoritter og høstens nyheter.

Se også lista over de 10 beste rødvinene til under 120 kroner.

Testet blindt

Testingen ble foretatt blindt (testerne får ikke vite hva som testes) av Robert Lie og Ørjan Lundmark. Robert Lie er både norsk, nordisk og europeisk mester for vinkelnere. Lie jobber som daglig leder av Grefsenkollen i Oslo. Ørjan Lundmark har en førsteplass og to andreplasser i NM for vinkelnere, og jobber til daglig som daglig leder på Bølgen & Moi Tjuvholmen.

Få med deg alt! Følg Sjuve på Facebook (14000 mennesker tar ikke feil...)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Disse vinflaskene får du til halv pris

De ti beste, billigste rødvinene

Sjekk hva som kjennetegner en dårlig vin

Noen av produktene vi i Klikk.no tester kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!