Kopipapir: Bruk et A4-ark, gjerne kopipapir

Kopipapir: Bruk et A4-ark, gjerne kopipapir © Foto: Øivind Lie

Rull: Brett slik at du får en flat rull. Stram godt til hver gang du bretter.=

Rull: Brett slik at du får en flat rull. Stram godt til hver gang du bretter. © Foto: Øivind Lie

Dobbelt: Brett papiret dobbelt.=

Dobbelt: Brett papiret dobbelt. © Foto: Øivind Lie

Åpne flasken: Legg papiret mellom korken og tommelen og dra opp=

Åpne flasken: Legg papiret mellom korken og tommelen og dra opp © Foto: Øivind Lie

Partytriks kan gjøre deg til festens løve.

En ting er å sablere champagne, men du får oftere bruk for dette trikset hvor du bruker et A4-ark til å jekke opp pilsen.

Liker du den fyldige smaken av øl fra norske mikrobryggerier, eller du foretrekker standard norsk bryggeripils?

I begge tilfelle trenger du som regel en øljekk. Da kan det være greit å utvide reprotoaret med denne metoden.

Annonse

Smarte måter å åpne en ølflaske på er en you tube-klassiker og før eller siden måtte det komme: Åpne flasken med et papirark.

Ikke uventet har denne metoden blitt snappet opp av en ølbrygger som har laget en ganske så smart annonse.

Brett

Det er slik at når du bretter papiret mange nok ganger blir det ganske sterke greier.

Og kanten på enden av åpneren du lager er akkurat passe myk slik at den får tak på korken.

To skoler

Denne metoden har versert i ulike former på nettet en stund, og det kan se ut som om det har utviklet seg to varianter, eller skoler om du vil.

I den ene bretter du deg ned til en ganske firkantet bit som du legger med kanten mot korken og gir den et realt dytt.

I den andre lager du en lang strimmel som du bretter dobbelt. Da legger du enden under kanten på korken, holder godt rundt flaskehalsen med den ene hånden og åpner så ved hjelp av vektstang-prinsippet.

Her viser vi hvordan du gjør det:

Her kan du printe ut korketrekkeren

Få med deg alt! Følg Sjuve på Facebook (15.000 mennesker tar ikke feil...)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Guide til øl

Frister det med et ølbad?

Her er europas ølhjerte

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!