Selvapiana Chianti Rufina 2007.

TIL RIBBE: Selvapiana Chianti Rufina 2007 er en av de tre rødvinene vi anbefaler til svineribben i julen. © Foto: Petter Berg / HM Foto

SAFTIG: Da Luca Alto Barbera d'asti 2007 er saftig og frisk på smak og vil derfor passe fint til ribbe.

SAFTIG: Da Luca Alto Barbera d'asti 2007 er saftig og frisk på smak og vil derfor passe fint til ribbe. © Foto: dat@ron/Vinmonopolet

GOD SYRE: Den amerikanske rødvinen, Erath Pinot Noir 2007, har fine tanniner og god syre. Drikk den til ribben på julaften.

GOD SYRE: Den amerikanske rødvinen, Erath Pinot Noir 2007, har fine tanniner og god syre. Drikk den til ribben på julaften. © Foto: dat@ron/Vinmonopolet

Det er mange som foretrekker vin til julematen som en erstatning for juleøl og akevitt.

De fleste spiser svineribbe på julaften, selv om flere og flere sverger til pinnekjøtt ifølge Opplysningskontoret for Kjøtt.

Les også:

Slik kjøper du ribbe

Hellstrøms ribbetilbehør

Slik lager Hellstrøm ribbe

Vin til ribbe

Svineribbe er fet mat og til dette trenger man en vin med frisk syre til å skjære gjennom fettet og rense opp i munnen.

Vinen kan gjerne også ha endel garvestoffer (tanniner), som også tar tak i fettet.

Vinene vi vil anbefale til årets juleribbe er to rødviner fra Italia, Toscana og Piemonte, og en rødvin fra USA, Oregon.

De er alle tre friske og syrlige med fine tanniner som kan hamle opp med fettet på svineribben.

Selvapiana Chianti Rufina 2007, varenummer 33169, 159,90 kroner

Meget tett og dyp rubinrød som brekker mot fiolett. Frisk og fin aroma av kirsebær med hint av lær, lakris, mørk sjokolade, krydder og urter.

God fylde med rik og sødmefull frukt, som balanseres av frisk syre.

Lang ettersmak med tydelige, men fine tanniner.

Les mer her

Da Luca Alto Barbera d'asti 2007, varenummer 15621, 125 kroner

Mørkerød på farve med bred blåaktig kant. Dufter kirsebær, vanilje og moreller.

Saftige tanniner, god fylde og saftig, frisk frukt. God syre.

Les mer her

Erath Pinot Noir 2007, varenummer 80145, 152 kroner

Blek rubinrød kjerne, som går mot mursten i kant.

Fin, kompleks og moden duft av bringebær, skogbunn og høstløv.

Middels fyldig med pen frukt, god syre og en lang ettersmak med veldig fine tanniner.

Les mer her

Les også:

De kuleste julegavene

32 runder rundt juletreet forbrenner én pepperkake

Her finner du 4.000 oppskrifter du kan kose deg med!

Lyst på daglig oppskrifter? Følg Sjuve på Facebook!

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!