Vin til julemat
Rødvin til juleribba
Her er tre gode rødviner som du trygt kan handle inn og drikke til svineribba på selveste julaften.
Det er mange som foretrekker vin til julematen som en erstatning for juleøl og akevitt.
De fleste spiser svineribbe på julaften, selv om flere og flere sverger til pinnekjøtt ifølge Opplysningskontoret for Kjøtt.
Les også:
Vin til ribbe
Svineribbe er fet mat og til dette trenger man en vin med frisk syre til å skjære gjennom fettet og rense opp i munnen.
Vinen kan gjerne også ha endel garvestoffer (tanniner), som også tar tak i fettet.
Vinene vi vil anbefale til årets juleribbe er to rødviner fra Italia, Toscana og Piemonte, og en rødvin fra USA, Oregon.
De er alle tre friske og syrlige med fine tanniner som kan hamle opp med fettet på svineribben.
Selvapiana Chianti Rufina 2007, varenummer 33169, 159,90 kroner
Meget tett og dyp rubinrød som brekker mot fiolett. Frisk og fin aroma av kirsebær med hint av lær, lakris, mørk sjokolade, krydder og urter.
God fylde med rik og sødmefull frukt, som balanseres av frisk syre.
Lang ettersmak med tydelige, men fine tanniner.
Da Luca Alto Barbera d'asti 2007, varenummer 15621, 125 kroner
Mørkerød på farve med bred blåaktig kant. Dufter kirsebær, vanilje og moreller.
Saftige tanniner, god fylde og saftig, frisk frukt. God syre.
Erath Pinot Noir 2007, varenummer 80145, 152 kroner
Blek rubinrød kjerne, som går mot mursten i kant.
Fin, kompleks og moden duft av bringebær, skogbunn og høstløv.
Middels fyldig med pen frukt, god syre og en lang ettersmak med veldig fine tanniner.
Les også:
32 runder rundt juletreet forbrenner én pepperkake
Her finner du 4.000 oppskrifter du kan kose deg med!
Lyst på daglig oppskrifter? Følg Sjuve på Facebook!
Denne saken ble første gang publisert 21/12 2009, og sist oppdatert 30/04 2017.