Oslo/studio 20081202; Klikk.no; Champagne. Champagnetest.=

Oslo/studio 20081202; Klikk.no; Champagne. Champagnetest. © Petter Berg/HM Foto

Paillard Blanc de Blancs 1996, 90 poeng.

Paillard Blanc de Blancs 1996; 90 poeng. © Petter Berg/HM Foto

Klikk har testet 35 champagner og det finnes virkelig noen flotte perler blant dem. Her finner du garantert en innertier til 17.mai-festen (eller frokosten..).

De 35 champagner som er testet finnes alle i Vinmonopolets fullsortiment. Vi har holdt oss til de tørre (ikke søte) variantene.

Det er et meget høyt nivå på de aller fleste i denne omgangen, men det er likevel noen av champagnene som utmerker seg. Vi vil derfor trekke frem de seks beste i denne testen.

Prismessig er det en del kroner som skiller dem, men her skulle det være noe for enhver lommebok.

To champagner skiller seg klart ut. De kommer ut med lik poengsum, men de er likevel litt forskjellige i stilen. Paillard Blanc de Blancs 1996 er noe strammere, syrligere og mer utviklet enn Moët & Chandon Grand Vintage 2000 som er mer kommersiell i stilen, men likevel med flott struktur.

Les også:

Musserende knallkjøp til 17.mai

Slik åpner du champagneflasken

De fleste av oss drikker champagne som aperitiff, men champagne er også veldig godt til mat.

Hvis du er fristet til å reise utenlands, hva med å drikke champagne på en helt vanlig mandag? Les mer her.

Testpanel

I testpanelet satt Robert Lie og Ørjan Lundmark. Robert Lie er både norsk, nordisk og europeisk mester for vinkelnere. Han har sitt daglige virke som vinansvarlig på Bagatelle. Ørjan Lundmark har en førsteplass og to andreplasser i NM for vinkelnere, og jobber til daglig som vinansvarlig på Bølgen & Moi Briskeby.

Testmetodikk

Champagnene ble gitt poeng på 100-poengskalaen, hvor 100 poeng er best. Alle champagnene ble smakt blindt. Det er ikke tatt hensyn til pris ved poenggivningen.

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!