Bilde

Klikks vinekspert anbefaler hvilke viner du bør drikke til lam. © Foto: Crestock

RØDVIN TIL LAM

De beste lammevinene

Du trenger smakskraftig vin til lam. Vi har plukket ut de beste kjøpene, og de dekker alt fra papp til eksklusivt.

Påske og lam går helt tilbake til gammeltestamentlig tid. I vår sekulariserte tidsalder har vel den religiøse dimensjonen blitt mer eller mindre borte, men vi spiser lam til påske likevel. Og vi er så heldige at norsk lam er en fantastisk flott råvare.

Når det gjelder valg av vin til lam, må vi huske på at lammekjøtt er både ganske fett og veldig smaksrikt. Da trenger vi en fyldig rødvin med middels til høyt alkoholnivå. Videre må vinen ha godt med syre og/eller tanniner så vi får rensket opp i fettet.

Les også: Slik får du perfekt lammestek

Les også: Her er den beste pappvinen

Nedenfor finner du et halvt dusin viner, som alle passer til lam, og som byr på meget god kvalitet i forhold til prisen. Alle er i fullsortiment, så da slipper du å gå via bestillingslisten før påske. Den første vinen er på papp, mens resten er på flaske.

DC Black Granite Shiraz 2008, vnr 15461, kr 325, 83 poeng.

Fra Sør-Afrika. Mørk rød på farve med liten blåaktig kant. Dufter lær, røyk, ren og fruktig med undertoner av krydder, blåbær og solbær. Bløte tanniner, god fylde, middels syre og søtlig krydret.

João Pato Touriga Nacional 2007, vnr 80047, kr 110, 84 poeng.

Fra Portugal. Dyp rødfiolett på farve. Fin duft av mørke bær, med hint av lakris, urter og krydder, samt et pikant, kjølig innslag av noe som minner om bark. God fylde med fin syre og passe med garvestoffer til å balansere det hele. Ganske lang ettersmak.

Allesverloren Tinta Barocca 2007, vnr 14698, kr 130, 86 poeng.

Fra Sør-Afrika. Dyp rød på farve med blåaktig kant. Duft av kirsebær, sjokolade og vanilje med innslag av røyk. God fylde med moden og krydret frukt balansert av frisk syre. Lang ettersmak med fine tanniner.

Ch. Mercier Cuvée Prestige 2004, vnr 47081, kr 162, 87 poeng.

Fra Bordeaux. Tett og dyp rød på farve. Fin duft av syrlige solbær med innslag av treverk og krydder. God fylde med pen frukt og passe balanserende syre. Lang ettersmak med tydelige, men fine tanniner.

Seghesio Sonoma Zinfandel 2007, vnr 43993, kr 210, 88 poeng.

Fra California. Dyp rødfiolett på farve. Duft av mørke bær med innslag av krydder, sjokolade og vanilje. Meget god fylde med rik og moden frukt, moderat syre og en lang ettersmak med fine tanniner.

Paris Cornas Granit “30” 2007, vnr 48493, kr 245, 92 poeng.

Fra Rhône. Dyp rødfiolett på farve. Fruktig og flott duft av krekling og bjørnebær, med innslag av kamfer, pepper og urter. God fylde med rik, rå og fersk frukt, passe balanserende syre og en lang ettersmak med tydelige, men fine og modne tanniner. Til å være en ung cornas, er den forbausende tilgjengelig og lettdrikkelig.

Kommentarer:

Bilde ansvarlig
Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Finn oppskrifter

Lag din egen oppskrift

På forsiden av Drikke

CLARA: Det er drikken som kalles shandy i England og panache i Frankrike. Kjært barn har mange navn. I Spania kalles den clara. Og det er 50/50 øl og sitronbrus.=

Drikken du ikke tror du vil like

Men, som du garantert vil elske. Du blander øl og...?

Passer til jordbær, bringebær, blåbær, bjørnebær og vannmelon.

Denne vinen er perfekt til jordbær

Og blåbær! Og vannmelon!

Fem viner til litt finere anledninger.

Dette er den beste sommervinen

Våre sommerfavoritter kommer fra Champagne, Burgund, Alsace, Toscana og Piemonte.

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

Åtte rå øvelser for sprettrumpe og sterke armer

Kanskje den eneste treningen du orker akkurat nå.

artikkel bilde

Parkeringsvakten skulle bare dele ut en p-bot

Sjekk den herlige retro-bobilen!

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Fagansvarlig mat:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør:

    Jan Thoresen

  • Ansvarlig redaktør / direktør:

    Kjetil Opaas

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Drikke

Drikken du ikke tror du vil like

Men, som du garantert vil elske. Du blander øl og...?

Slik blir ølen raskest kald

Vi testet fem metoder. Vinneren er soleklar.

Her er de nye taxfree-kvotene

Nye kvoter for taxfree fra 1. juli - sjekk alternativene.