Vinkjelleren til Catena Zapata © Foto: Vinarius

Mariela Molinari, vinmaker hos Catena Zapata i Argentina, gjester Le Canard torsdag 25. september. Kjøkkenet på Le Canard har tatt utfordringen og laget en 5-retters meny tilpasset utvalgte viner.

Catena Zapata - Malbec pioneren

Mange hevder at Nicolás Catena på mange måter er selve grunnleggeren av Argentinas moderne vinhistorie.

Han er utdannet økonom, og jobbet som gjesteprofessor i California før han reiste tilbake til Argentina. Catena var overbevist om at man kunne lage like bra vin i Argentina som i California.

Han hadde overtatt et vinfirma som hans farfar grunnla når de utvandret fra Italia, og solgte unna alt, unntatt den lille delen som var ment til å lage kvalitets viner.

"Completamente loco" - helt gal - var det som ble sagt av alle. Og det ble ikke bedre når han begynte å anlegge vinmarker langt over 1.000 meters høyde over havet!

Men Catenas satsning var ikke gal i det hele tatt. Han forsket og eksperimenterte, noe han i dag også gjør sammen med datteren Laura, og gjennombruddet lot ikke vente på seg. Nicolás Catena har gjennom sine viner vist verden hvilken kapasitet som finnes i Argentina.

Tid: Torsdag 25. September 2008

Pris: 1195 kr, dette inkluderer 5-retter med vin til hver rett.

Bordbestilling: tlf: 22 54 34 00

Viner som skal smakes

Alamos Torrontes 2007

Catena Charonnay 2006

Catena Malbec 2005

Catena Alta Cabernet Sauvignon 2003

Nicolas Catena Zapata 2004

Meny

Urtegratinert Salma laks med skorsonnerot & limedressing

***

Ristet hellebarn med trøffel- og hvitbønnebuljong med bacon

***

Hjort fra Møre med portvinglasert rødkål, kastanjer, sellerirot puré & enebærsjy

***

Comté fra affineur H. Mons med fikenkompott

***

Hvit sjokoladecreme med solbærsorbet & pistasjfinancier

Velkommen!

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!