Friskus til sjømat

Rimelig, frisk, slank og flott årgang. i tillegg sitter denne tyske rieslingen som et skudd til lettere sjømat.

GOD HVITVIN: Reichsrat von Buhl Riesling Trocken 2007.
GOD HVITVIN: Reichsrat von Buhl Riesling Trocken 2007. Foto: Foto: Arnie Stalheim
Sist oppdatert

Vinner kommer fra dette området: Reichsrat von Buhl Riesling

<br/> <small> <a href="http://maps.google.com/maps?ie=UTF8&amp;hl=en&amp;ll=50.117056,7.311401&amp;spn=1.232827,1.098633&amp;t=p&amp;z=8&amp;source=embed" style="color:#0000FF;text-align:left">View Larger Map</a> </small> </p> </div>

Desto mer vi smaker av årgang 2007 fra Tyskland, desto mer blir vi overbevist om at dette er en meget god årgang. Og spesielt er det riesling-druen som eksellerer i 2007. Det er allerede kommet endel viner fra denne årgangen på det norske markedet, og det renner stadig på med flere viner. Når prisnivået fortsatt er ganske moderat i det minste sammenlignet med Bordeaux og Burgund, er det gode tider for riesling-elskere om dagen.

Vi drar til Pfalz denne gang, hvor vi finner produsenten Reichsrat von Buhl, som forsvarer en plass blant de ti beste i området. Vår vinanbefaling er den enkleste av de tørre fra hans portefølje, men det betyr på ingen måte at dette er noen dårlig vin. Snarere tvert om: Dette er mye vin for pengene.

Reichsrat von Buhl Riesling 2007, vnr 20972, kr 105, 83 poeng.

Strågul på farve. Frisk duft av eple og sitron med innslag av mineraler. En kjøligere duft enn man kanskje kunne forventet å finne i Pfalz. Slank og lett i munnen, men likevel med god konsentrasjon. Frisk syre og ganske lang ettersmak.

Denne vinen er god å drikke nå, men tåler også et par år i kjelleren. I matveien passer den til lettere retter av fisk og skalldyr, uten for sterk krydring. Den blir kanskje vel syrlig for enkelte som "kosevin", men den er glimrende som aperitiff for å hisse opp appetitten.

RIKTIG MAT: Kamskjell med sitron og ingefær er glimrende følge til rieslingen.
RIKTIG MAT: Kamskjell med sitron og ingefær er glimrende følge til rieslingen. Foto: Foto: Tom Haga/godfisk.no

Her er oppskrifter på noen retter som passer til vinen:

Laks teriyaki

Kamskjell med sitron og ingefær

Dampet torsk med glaserte rotgrønnsaker og lys saus

Flere tips i serien "Ukens beste vintips" finner du her:

Mye chianti for pengene

Frisk og fruktig østerriker

Kraftig rød spanjol

Tysk riesling i knallårgang

Billig og god rød portugiser

Denne saken ble første gang publisert 11/09 2008, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også