Varenummer: 2215101

Prosent alkohol: 7,5

Råvarer: 100% riesling

Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent Markus Molitor
Pris 510,00

Konklusjon

Fra Mosel. Middels dyp gul farve. En overveldende frisk, fruktig og kompleks duft av eple, sitron, fersken og ananas med innslag honning og steinete mineraler. Også små hint av rosin og earl grey te. God fylde med rik og sødmefull frukt og en voldsom smakskonsentrasjon. Dette balanseres av en veldig frisk syre. Det er nærmest så det kiler ved ørene. Enorm lengde med en syrestrek som bare varer og varer til det hele dør ut i et lekkert mineralsk slør i avslutningen. Drikk 2015-2045.

Hva kan man så spise til en vin som dette? Den ligger i området halvsøt til søt, så frisk fruktsalat er ett alternativ. Foie gras et annet. Og om du har en osteanretning hvor du ikke helt greier å bestemme deg for om det passer best med hvitt eller rødt, tørt eller søtt. Men best av alt er den på egenhånd. Drikk den etter middagen. Den er en hel dessert i seg selv.

Vår karakter

98 / 100

Se alle produkter i testen

Produktene under kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no.

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!