Det finnes mange gode grunner til å avstå fra alkohol. Du er kanskje gravid. Din religiøse tro sier at du ikke skal drikke alkohol. Det er barn tilstede. Du liker kanskje ikke smaken av vin eller øl. Du liker kanskje heller ikke rus.

Vi har tidligere her på Klikk testet alkoholfrie viner. Nå tar vi for oss fruktbaserte alternativer.

Enormt og uoversiktlig

Det finnes et enormt tilfang av fruktbaserte, alkoholfrie drikker på markedet, men mange av dem finner du bare i de aller største og mest velassorterte supermarkedene, samt i delikatesseforretninger, og det er vanskelig å få en oversikt over hvem som fører hva.

Vi ville gjerne at våre anbefalinger skulle være tilgjengelige over hele landet, så vi har derfor tatt utgangspunkt i basissortimentet på Vinmonopolet.

Skal passe til mat

Felles for mange av de fruktbaserte drikkene, er at de er ganske søte, ja, rett og slett for søte til mat. Vi gikk derfor gjennom utvalget på polet, og plukket ut et drøyt dusin drikker vi tenkte kunne passe til forskjellige typer mat, testet dem opp mot hverandre, og endte opp med de fem drikkene som er anmeldt nedenfor. I anmeldelsene har vi også tatt med noen ord om hvilken mat de passer til.

Få også med deg disse nyttige vinartiklene:

Guide til valg av vinglass

Dekantering av vin

Temperering av vin

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!