ÅPNINGSTIDER VINMONOPOLET PÅSKEN 2024

Slik er åpningstidene på Vinmonopolet i påsken

Alt du trenger å vite om Vinmonopolets åpningstider i påsken.

ALKOHOLFRITT: Salget av alkoholfrie varer hos Vinmonopolet har økt betraktelig de siste årene. Vinmonopolet oppfordrer folk til å være oppmerksomme på eget alkoholkonsum i påsken, særlig om man er sammen med barn.
ALKOHOLFRITT: Salget av alkoholfrie varer hos Vinmonopolet har økt betraktelig de siste årene. Vinmonopolet oppfordrer folk til å være oppmerksomme på eget alkoholkonsum i påsken, særlig om man er sammen med barn. Foto: Fredrik Hagen / NTB
Publisert

Som vanlig er det lurt å være litt i forkant om du tenker deg en tur på Vinmonopolet i løpet av påsken, for fra og med Skjærtorsdag har landets butikker kun åpent én dag.

– Det kan være lurt å planlegge innkjøpene godt og handle på formiddagen, om man ønsker å unngå kø. På vinmonopolet.no er det mulig å se «forventet trafikk» i hver enkelt butikk, og det kan være et godt verktøy for å planlegge innkjøpene, er rådet vi får fra kommunikasjonsrådgiver Kristin Sanne hos Vinmonopolet.

– Tirsdagen og onsdagen i påskeuka, samt påskeaften, er mest hektisk, skriver hun i en epost til Klikk.no.

Roligere i storbyene

Generelt er det i butikkene på de klassiske påskepolene, som Geilo, Beitostølen, Hemsedal og Trysil, hvor trykket øker mest i påsken, opplyser Sanne.

– Butikker i storbyene får mye roligere dager enn i de klassiske påskepolene. Mange velger også å handle på veien opp til hytta og stopper innom butikker langs hovedveiene, så også disse vil få flere kunder i påskedagene, skriver hun.

Åpningstider på Vinmonopolet i påsken 2024

Lørdag 23. mars: vanlige åpningstider

Søndag 24. mars (Palmesøndag): stengt

Mandag 25. mars: utvidete åpningstider for enkelte butikker*

Tirsdag 26. mars: utvidete åpningstider for enkelte butikker*

Onsdag 27. mars: 10.00 - 16.00

Torsdag 28. mars (Skjærtorsdag): stengt

Fredag 29. mars (Langfredag): stengt

Lørdag 30. mars (påskeaften): 10.00 - senest 15.00 (Hammerfest stengt)

Søndag 31. mars (1. påskedag): stengt

Mandag 1. april (2. påskedag): stengt

* = Dette betyr at de butikkene som har flere kunder i påskeuken vil holde åpent litt lenger enn de pleier. Ingen pol kan imidlertid være åpne lenger enn til kl. 18 på hverdager og 16 på lørdager/dagen før helligdager.

Pass på alkoholkonsumet

Vinmonopolets Kristin Sanne kommer også med en liten oppfordring til slutt:

– Husk også å være oppmerksom på eget alkoholkonsum nå i påsken. Ofte er man sammen med barn, og da blir dette enda viktigere.

Denne saken ble første gang publisert 21/03 2024.

Les også