Godt og enkelt
Asiatisk biff på menyen
Denne retten lager du i en fei. I disse OL-tider kan jo det vært greit.
Asiatisk biff
(4 porsjoner)
Ingredienser:
600 g ytrefilet, mørbrad eller flatbiff av storfe
1 pose aspargesbønner
1 stk lime
1 ss fish sauce (asiatisk) (kan sløyfes)
1 bt vårløk
1 ss finhakket frisk koriander
1 ss finhakket frisk mynte
0,50 ts chilipulver
0,5 ts salt
Fremgangsmåte:
Skjær kjøttet i tynne biffer (2 per porsjon).
Bland sammen alle ingrediensene til marinaden og ha over i en pose.
Legg i kjøttet, klem all luft ut av posen og lukk den. La kjøttet marinere ca. 20 minutter.
Kok opp vann med salt og ha aspargesbønnene i. La dem småkoke i 2 minutter.
Stek kjøttet i 1-2 minutter på hver side og ha aspargesbønnene i på slutten.
Server med ris og en kryddersterk saus som dip, f.eks chilisaus.
Velbekomme!
Denne saken ble første gang publisert 10/08 2008, og sist oppdatert 30/04 2017.