Godt og enkelt

Asiatisk biff på menyen

Denne retten lager du i en fei. I disse OL-tider kan jo det vært greit.

GRØNN HØST: Aspargesbønner. Foto: Istockphoto

GRØNN HØST: Aspargesbønner. Foto: Istockphoto

Publisert Oppdatert
Server denne retten med ris. Det smaker det ekstra godt.

Server denne retten med ris. Det smaker det ekstra godt. Foto: Foto: istock

Asiatisk biff

(4 porsjoner)

Ingredienser:

600 g ytrefilet, mørbrad eller flatbiff av storfe

1 pose aspargesbønner

1 stk lime

1 ss fish sauce (asiatisk) (kan sløyfes)

1 bt vårløk

1 ss finhakket frisk koriander

1 ss finhakket frisk mynte

0,50 ts chilipulver

0,5 ts salt

Fremgangsmåte:

Skjær kjøttet i tynne biffer (2 per porsjon).

Bland sammen alle ingrediensene til marinaden og ha over i en pose.

Legg i kjøttet, klem all luft ut av posen og lukk den. La kjøttet marinere ca. 20 minutter.

Kok opp vann med salt og ha aspargesbønnene i. La dem småkoke i 2 minutter.

Stek kjøttet i 1-2 minutter på hver side og ha aspargesbønnene i på slutten.

Server med ris og en kryddersterk saus som dip, f.eks chilisaus.

Velbekomme!

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag