Ingredienser:

(4 porsjoner)

0,5 stk gulrot

0,5 sk sellerirot

1 sk hodekål

10 cm purre

3 ss finhakket løk

1 stk tomat

2 stk sjampinjonger

6 dl fiskekraft

100 g torskefilet

100 g laksefilet

200 g rensede reker

4 ss kjørvel

4 ss gressløk

salt

pepper

Saus til jevning:

1 ss smør

1 ss hvetemel

2 dl melk

Fremgangsmåte:

Lag sausen og hold den varm.

Skyll og rens grønnsakene og skjær dem i fine strimler. Skjær soppen skjæres i skiver. Skold tomaten og skjær den i små terninger. Del fisken i terninger. Finhakk urtene.

Kok opp fiskekraften. tilsett grønnsakene, kok opp og la koke ett minutt. Tilsett sausen og kok opp før du tilsetter fisken og tomatene. La trekke til fisken er kokt.

Tilsett reker og urter, bland forsiktig og pass på at det ikke koker. Smak til med salt, pepper og eventuelt litt sitron.

Serveres straks med ferskt brød og smør.

Oppskriften er hentet fra godfisk.no (Eksportutvalget for fisk)

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!