Broccoli kan brukes til så mangt. Putt den i en pai, så får du en deilig middag. © Foto: istock

Paideig

Hvis du ikke ønsker å lage paideig fra bunnen av, får du kjøpt ferdigpakker som du bare blander med vann.

Broccolipai

Ingredienser:

125 g smør

200 g hvetemel

2 ss vann

Fyll:

2 stk brokkoli

1 stk løk

2 stk vårløk

250 g hvitost

0,50 ts salt

0,50 ts kvernet sort pepper

4 stk egg

2,50 dl melk

Fremgangsmåte:

1. Smuldre smør og mel.

2. Tilsett kaldt vann og lag en jevn deig. La deigen stå kaldt i ca. 30 minutter.

3. Trykk deigen ut i en paiform og prikk den med en gaffel.

4. Forstek bunnen ved 200 °C i ca. 10 minutter til den er litt gyllen.

5. Rens brokkoli i buketter og skjær løken i terninger.

6. Stek grønnsakene lett i en stekepanne med litt olje og smør. Vårløken tilsettes til slutt.

7. Krydre med salt og pepper, og fordel blandingen i det forstekte paiskallet.

8. Bland egg, melk, salt og pepper og hell blandingen over. Dryss over revet hvitost.

9. Stek paien videre ved 180 °C i ca. 25 minutter til eggblandingen er stiv.

Server paien varm, gjerne sammen med en frisk salat og godt brød.

Velbekomme!

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!