Dagens middag
Broccolipai
Broccoli er sunt og godt. Putt den i paien så har du en deilig middag!
Paideig
Hvis du ikke ønsker å lage paideig fra bunnen av, får du kjøpt ferdigpakker som du bare blander med vann.
Broccolipai
Ingredienser:
125 g smør
200 g hvetemel
2 ss vann
Fyll:
2 stk brokkoli
1 stk løk
2 stk vårløk
250 g hvitost
0,50 ts salt
0,50 ts kvernet sort pepper
4 stk egg
2,50 dl melk
Fremgangsmåte:
1. Smuldre smør og mel.
2. Tilsett kaldt vann og lag en jevn deig. La deigen stå kaldt i ca. 30 minutter.
3. Trykk deigen ut i en paiform og prikk den med en gaffel.
4. Forstek bunnen ved 200 °C i ca. 10 minutter til den er litt gyllen.
5. Rens brokkoli i buketter og skjær løken i terninger.
6. Stek grønnsakene lett i en stekepanne med litt olje og smør. Vårløken tilsettes til slutt.
7. Krydre med salt og pepper, og fordel blandingen i det forstekte paiskallet.
8. Bland egg, melk, salt og pepper og hell blandingen over. Dryss over revet hvitost.
9. Stek paien videre ved 180 °C i ca. 25 minutter til eggblandingen er stiv.
Server paien varm, gjerne sammen med en frisk salat og godt brød.
Velbekomme!
Denne saken ble første gang publisert 14/08 2008, og sist oppdatert 30/04 2017.