Kort sagt:

+ God tyngde

+ God å skjære med


- River i brødet

- Etterlater mye smuler

– Endelig en større og mer mandig kniv. Denne liker jeg, sier Valand, som synes de fleste brødknivene i testen er tynne og pinglete.

Dette er definitivt testens tyngste kniv, noe panelet ser på som positivt.

– Den smuler en del og river litt i brødet, men ellers er den god å skjære med. Skaftet er noe for stort, men det er bedre at det er for stort enn for lite, sier Smeby.

Les hele saken

Knivblad: 3

Skjærer den effektivt uten å henge seg opp i brødet? Brødkniven skal være skarp samtidig som den skjærer pene skiver. Minus om den drar ut mye smuler fra brødet.

Kniven skjærer definitivt effektivt, men de kraftige taggene river ut mye smuler og etterlater en rufsete skive.

Vekt : 6

Brødkniven skal være tung. Du skal slippe å bruke makt for å få kniven gjennom brødet.

Testens tyngste kniv, noe panelet ser på som positivt.

Lengde og bredde: 4

Ifølge ekspertene er den optimale brødkniven 24 cm. (fra skaftet). Du skal kunne skjære gjennom brødet på noen få, lange drag. Brødkniven bør heller være for lang enn for kort. Jo tynnere knivblad, desto bedre.

Denne er nesten litt for lang, men det funker.

Grep : 4

Kniven skal ligge godt i hånda. Om skaftet er for kort er det et stort minus.

Skaftet er litt for stort, men ikke krise. God å skjære med, men den kan være for stor til deg med små hender.

Design : 5

Førsteinntrykk av kniven og utforming.

Testens mest mandige kniv, ifølge Valand. Røft design.

Spesifikasjoner

Produsent
Pris 999,00
Materiale Rustfritt stål.
Lengde 26 cm.
Forhandlere: Jernia

Konklusjon

Ikke den mest perfekte kniven, men absolutt god.

Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!