Kort sagt:

+ Skjærer pene skiver


- Sliter med å skjære skorpe

- For kort

- For lett

– Oida, denne kniven er ikke glad i skorper, sier Valand mens han prøver seg på loffen.

– Men se så fine skiver den skjærer!

– Enig. Når den først har kommet seg gjennom skorpa glir den godt gjennom brødet, sier Smeby

Les hele saken

Knivblad: 3

Skjærer den effektivt uten å henge seg opp i brødet? Brødkniven skal være skarp samtidig som den skjærer pene skiver. Minus om den drar ut mye smuler fra brødet.

Skarp kniv som sliter med å komme seg gjennom skorpa. Skjærer ellers pene skiver uten å etterlate seg for mye smuler.

Vekt : 3

Brødkniven skal være tung. Du skal slippe å bruke makt for å få kniven gjennom brødet.

Skulle ha vært litt tyngre.

Lengde og bredde: 4

Ifølge ekspertene er den optimale brødkniven 24 cm. (fra skaftet). Du skal kunne skjære gjennom brødet på noen få, lange drag. Brødkniven bør heller være for lang enn for kort. Jo tynnere knivblad, desto bedre.

Det hadde ikke gjort noe om den var noen centimeter lengre, men det er ikke krise.

Grep : 2

Kniven skal ligge godt i hånda. Om skaftet er for kort er det et stort minus.

– Sikkert et bra grep for en liten hånd, men jeg mangler flere centimenter her, sier Valand.

Design : 4

Førsteinntrykk av kniven og utforming.

Kniven har et klassisk og tidløst design.

Spesifikasjoner

Produsent
Pris 625,00
Materiale Rustfritt stål.
Lengde 22,5 cm.
Forhandlere: Rafens, Kitchn, Culina, bakerenogkokken.no, tretti.no, cdon.com, kitchentime.no

Konklusjon

Den svarer ikke helt til forventningene.

Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!