Kort sagt:

+ Fin tyngde


- Skjærer skjevt

- For lite skaft

- Knivbladet er for bredt

– Her trengs det enda en kniv for å få kniven ut av emballasjen, sier Smeby mens hun strever med å få ut kniven.

– Merkelig. Det føles ut som om det er lim på kniven. Den sitter seg på en måte fast i brødet mens jeg skjærer, sier hun.

– I tillegg skjærer den skjevt. Jeg må anstrenge meg for ikke å få en brødskive som er smal på den ene siden og bred på den andre, sier Valand.

Les hele saken

Knivblad: 3

Skjærer den effektivt uten å henge seg opp i brødet? Brødkniven skal være skarp samtidig som den skjærer pene skiver. Minus om den drar ut mye smuler fra brødet.

Bladet er for bredt, noe som gjør at brødskivene blir skjeve. Kniven er også noe sløv i forhold til mange av de andre i testen.

Vekt : 6

Brødkniven skal være tung. Du skal slippe å bruke makt for å få kniven gjennom brødet.

Optimal tyngde.

Lengde og bredde: 3

Ifølge ekspertene er den optimale brødkniven 24 cm. (fra skaftet). Du skal kunne skjære gjennom brødet på noen få, lange drag. Brødkniven bør heller være for lang enn for kort. Jo tynnere knivblad, desto bedre.

Kniven er tykk i forhold til hvor kort bladet er. Knivbladet skulle ha vært noen centimeter lengre.

Grep : 3

Kniven skal ligge godt i hånda. Om skaftet er for kort er det et stort minus.

– For lite grep. Er det bare små damer som skjærer brød? Det er sikkert et godt grep for de som kniven passer til, men for meg ble dette helt feil, sier Valand. Smeby med en mindre hånd syntes derimot at grepet var godt.

Design : 3

Førsteinntrykk av kniven og utforming.

Tradisjonell kniv med rart skaft.

Spesifikasjoner

Produsent
Pris 399,00
Materiale Stål
Lengde 21 cm.
Forhandlere: Jernia, Rafens, Bakerenogkokken.no

Konklusjon

Det er mye som ikke stemmer her.

Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!