Kort sagt:

+ Etterlater ingen smuler.

+ Skjærer plettfrie skiver.

+ Glir lett gjennom brødet.

+ Trenger ikke å bruke makt.


- Skaftet kunne ha vært 1 cm lengre.

– Denne kniven er nøye gjennomført helt ut i detaljene. Jeg har aldri sett på maken. Jeg tar tilbake alt jeg har sagt om hvilken brødkniv jeg synes er best. Denne kan ikke måle seg med noe annet, sier Smeby.

Kniven ser ikke skarp ut, men glir gjennom brødene på en elegant måte.

– Den etterlater seg ingen smuler og skjærer et pent snitt. Du kan lett skjære syltynne brødskiver med denne kniven helt uten problem, sier Valand.

Les hele saken

Knivblad: 6

Skjærer den effektivt uten å henge seg opp i brødet? Brødkniven skal være skarp samtidig som den skjærer pene skiver. Minus om den drar ut mye smuler fra brødet.

Uslåelig. Det bølgete knivbladet glir enkelt gjennom brødene uten å etterlate seg smuler.

Vekt : 5

Brødkniven skal være tung. Du skal slippe å bruke makt for å få kniven gjennom brødet.

God tyngde, men det hadde ikke skadet om den veide litt mer.

Lengde og bredde: 5

Ifølge ekspertene er den optimale brødkniven 24 cm. (fra skaftet). Du skal kunne skjære gjennom brødet på noen få, lange drag. Brødkniven bør heller være for lang enn for kort. Jo tynnere knivblad, desto bedre.

Bredden på knivbladet er fint, men det kunne ha vært litt lengre. Likevel er ikke det så nøye når kniven fungerer så godt.

Grep : 6

Kniven skal ligge godt i hånda. Om skaftet er for kort er det et stort minus.

Godt grep. Kniven passer fint å hånda og er deilig å holde i.

Design : 6

Førsteinntrykk av kniven og utforming.

Fin overgang fra skaftet til knivbladet, noe som hindrer at matrester kan sette seg fast. Ellers elegant kniv med røft design.

Spesifikasjoner

Produsent
Pris 1 899,00
Materiale Rustfritt stål
Lengde 23 cm.
Forhandlere: Rafens, Tilbords, skarpekniver.com, bakerenogkokken.no, elektrosenter.no

Konklusjon

Det råeste vi har sett!

Vår karakter

{Best i test}

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!