VI TESTER: Mattende pudder

Huden skal se matt og myk ut og looken skal holde hele kvelden. Sjekk vår favoritt!

Publisert Oppdatert

Sminken ser sjeldent bra ut dersom ikke huden stråler og ser ren, pen og naturlig ut. Derfor har vi denne gangen valgt å teste mattende kompaktpudder.

Grunning

Som med all annen sminke, er det viktig å legge et godt grunnlag i ansiktet før du påfører et mattende pudder. Her er det mange som gjør feil, slik at resultatet ikke blir tilfredstillende. Hensikten med et mattende pudder er nemlig det navnet tilsier - at man skal matte ned huden ved behov, ikke dekke den slik at den ikke får puste.

Hemmeligheten ligger ofte i grunningen. Når du har renset huden din, påfører du fuktighetskrem som du skal la tørke i et par minutter før du begynner å sminke deg. Da starter du med foundation som du påfører gradvis, enten med fingertuppene eller med en god svamp. Her er det viktig å ikke overdrive slik at laget ikke bli for tykt. Deretter kan du gå over med en god concealer på de områdene som trenger litt ekstra dekke, som på urenheter og røde områder.

Legg også litt concealer under øynene på blå ringer, og litt på øyelokket for å få eventuell øyenskygge til å sitte bedre.

Matt hud

Det er nå ansiktet ditt er klart til å bli sminket med mattende pudder. Dette vil få sminken til å sitte bedre, og i tillegg skape en matt look hvor de skinnende partiene tones ned.

For de fleste vil det holde å påføre pudderet i i T-sonen; pannen, nese og hake. For en kompakt look bruker du en pudderpute til påføring, vil du ha et tynnere lag, bruker du en større kost til påføringen. Du finner mattende pudder både med og uten farge alt etter hva du selv ønsker.

Om sommeren kan det være finere med litt farge slik at ansiktet får en slags solglød i huden. Men om vinteren kan det lønne seg å bruke transparent pudder uten farge som bare matter ned uten å påføre ekstra farge. I testen har vi lagt vekt på følgende kriterier:

  • Hvor godt pudderet matter ned og endelig resultat.
  • Hvor enkelt det er å påføre.
  • Holdbarhet.
  • Emballasjen.
  • Pris.

Testen

Glo Minerals Pressed base, 399,-

Dette pudderet er rett og slett helt fantastisk og vår desiderte favoritt! Enkelt å påføre, matter raskt ned, og man trenger ikke påføre mye av produktet for å få et godt resultat. Resultatet blir fløyelsmykt og behagelig, ser naturlig og flott ut. Finnes i mange farger i tillegg til transparent, og passer fint både til dag og kveldssminke. Testens eneste mineralpudder. Vel verdt prisen.

Maybelline New York Dream Mat Powder, 135,-

Dette er et godt produkt som matter fint ned uten at man behøver å påføre mye. Det følger med en pute i den hendige pudderdåsen, men som med de fleste pudder lønner det seg å påføre med en større kost. Et rimelig og flott pudder som holder lenge og trenger lite fiksering i løpet av dagen. !

Kanebo Sensai Total Finish Natural M Compact Foundation Refill, 320,-

Et veldig godt pudder. Du behøver ikke påføre mye før huden har en matt og fin look som ser helt naturlig ut. Minuset er at det krever et par fikseringer i løpet av dagen, men fungerer supert i løpet av en hel kveld på byen. Prisen ligger i toppsjiktet og trekker litt ned.

L'orèal Paris True Match Super-bleandable powder, 169,-

Dette er et rimelig og godt mattepudder som virker umiddelbart etter påføring. Applikatoren som følger med er enkel å bruke, slik at man unngår at resultatet blir kakete og overpudret. Emballasjen er litt upraktisk med to etasjer for pudder og speilet under slik at man må løfte opp og ned mellom disse hver gang man skal påføre mer. Pudderet holder en god stund men krever flere fikseringer utover dagen. Prisen er kjempefin!

Teint idole ultra compact fra Lancôme 425,-

Mattepudderet fra Lancôme gir oss en luksuriøs følelse og emballasjen oser kvalitet. Pudderet matter huden flott ned og er enkelt å påføre med både den medfølgende applikatoren og en pudderkost. Det som trekker ned er den sterke parfymelukten i pudderet og at det føles "hardt" for huden. I tillegg er dette testens dyreste.

Nivea Ideal finish powder, 135,-

Niveas pudder gir en matt look, men resultatet blir fort kakete og oversminket. I tillegg er pudderet tilsatt parfyme, noe som føles usunt for huden. Pudderdåsen inneholder i tillegg ikke speil, noe vi anser som en nødvendighet. Prisen er derimot mer enn godkjent.

e.l.f Clarifying Pressed Powder, 16,-

e.l.f er kjent for å være superbillig, og også dette pudderet har en fantastisk pris! Så er det dessverre ofte slik at man får det man betaler for, dermed må vi konstatere at merket ikke når så høyt opp i testen. Pudderapplikatoren er god til påføring og pudderet matter fint ned der det trengs. Problemet er at det er vanskelige å få til et jevnt resultat. I tillegg er holdbarheten bare middels, og vi måtte fiksere flere ganger i løpet av dagen. Prisen trekker selvsagt opp, men det holder ikke når kvaliteten ikke er bedre.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning