VI TESTER: Dusjsåpe

Hvilken av dusjsåpene er best? Vi har funnet våre favoritter!

Publisert Oppdatert
Mange dusjer gjerne uten å bruke såpe i det hele tatt, og du blir som regel ren nok uten å bruke såpe. Samtidig liker vi å lukte ekstra godt, og derfor har vi valgt å teste dusjsåper denne gangen.

Såpe finner vi over alt, men når det handler om hudpleie er "såpe" mye mer avansert og mangfoldig. Et såpestykke til bruk på hendene har ofte en annerledes pH-verdi enn den flytende såpen til bruk på kroppen.

Når du skal kjøpe en god dusjsåpe for kroppen kan du finne den såpen som passer din hudtype ved å lese på emballasjen. De siste årene har det blitt produsert flere og flere hudvennlige dusjsåper i form av rensekremer, oljer, gelèer og rensemelk til bruk i dusjen. Disse typene skal være mildere mot huden og passe de fleste hudtyper.
 • Vi tester bodylotion
 • Vi tester neglelakk
 • Vi tester selvbruning

 • Hudleger råder deg likevel å ikke dusje med såpe hver dag. Såpen kan være med på å løse opp hudens naturlige fettlag, det kan dermed være større sjanse for å få eksem når balansen forstyrres.

  Tips
 • Det er ikke bra å dusje med såpe over hele kroppen hver dag. Vanlig såpe inneholder stoffer som løser opp fettstoffer i hudens ytterste lag. Daglig fjerning av dette laget vil ikke kroppens naturlige nydanning av beskyttende fettstoffer klare å holde tritt med.
 • Hvis du føler behov for å dusje daglig, bør du ikke bruke såpe. Bruk helst såpe bare de gangene du må fjerne skikkelig møkk og lukt. Bruk bare såpe på de stedene du trenger det, ikke på alle andre kroppsflater.
 • Ved daglig trening eller jobbing som gir kraftig svette, er det ikke nødvendig å bruke såpe for å bli ren etterpå. Svettestoffene er stort sett vannløselige og skylles bort uten bruk av såpe.
 • Får du problemer med tørr hud og får eksem, bør du sørge for at du tørker all fuktighet godt bort etter dusjen. I tillegg kan du bruke en fuktighetsbevarende krem.
 • Tenk på at daglig bruk av såpe som fjerner fettlaget øker risikoen for at soppinfeksjoner for eksempel mellom tærne kan blusse opp.
 • Skyll bort alle såperester. Noen såper er nesten like fettløselige som white spirit. Hvis du først skal benytte såpe, bør du helst ha en med mest mulig nøytral pH og gjerne en type som er tilsatt noe olje.

Testen


I testen vår har vi lagt vekt på følgende kriterier:
 • Konsistens og lukt
 • Hvor mykgjørende dusjsåpen føles for huden
 • Hvor drøy dusjsåpen er
 • Pris og mengde
 • Emballasjen


Dr.Greve Dusjgelè - 200 ml. 31 kroner, 0,155 kr per ml.
Dusjgelèen er vår desiderte favoritt og testvinner! For det første føles gelèen ultraskånsom mot huden og lukter svært mildt. Etter dusj er huden glatt og frisk. For det andre er tuben kjempepraktisk og lett å håndtere. Prisen er også fin.

REN seaweed and sage body wash - 200 ml. 195 kroner, 0,975 kr per ml.
En utrolig stimulerende kroppsvask som inneholder en blanding av essensielle oljer fra urter som inkluderer Geranium, Cypress, Rosmarin og Salvie. Duftene i RENs dusjsåper består av 100% naturlige ingredienser, dette er et stort pluss. I tillegg er dusjgeleen drøy, så prisen blir ikke så avskrekkende som man først skulle tro. Fin og praktisk beholder.

Eau d'Energie shower cream fra Biotherm - 200 ml. 220 kroner, 1,1 kr per ml.
En deilig og behagelig duskrem med en mild og god lukt. Den føles myk og skånsom mot huden og er svært drøy slik at du slipper å bruke mye per gang. Dermed varer den lenge, og prisen blir ikke så ille allikevel. Beholderen er fin, og den oransje fargen står godt til den friske duften.

Asan mild med tranebær og silkeekstrakt - 220ml. 36 kroner, 0,16 kr per ml.
Dette er en deilig dusjsåpe som er beregnet for sensitiv hud. Derfor føles den ekstra mild og skånsom mot hudoverflaten. Den er drøy og lukter godt, og huden føles myk og god etterpå. Flasken er helt grei.

Dove Beauty Fresh touch shower - 250ml. 59 kroner, 0,236 kr per ml.
Dette er en frisk og deilig dusjkrem med en behagelig lukt som holder seg i mange timer etterpå. Dusjkremen er drøy og prisen er flott. Huden føles myk og god etter bruk. Emballasjen er helt ok, men gir ikke den store luksusfølelsen.

Nivea Pearl & Beauty - 250ml. 34 kroner, 0,136 kr per ml.
En helt grei dusjsåpe til en fin pris. Den lukter godt, men forholdsvis sterkt. Dusjsåpen kjennes silkemyk og god mot huden, men den sterke parfymelukten trekker ned.
Lano - 250 ml. 26 kroner, 0,104 kr per ml.
Gode gamle Lano har en praktisk flaske med hank, og såpen er helt OK. Samtidig føler vi at den ikke er like skånsom mot huden som flere andre i denne testen. Den lukter mer og kan tørke ut huden over en lengre periode. Helt grei hverdagsdusjsåpe for familien, men for traust når mor i huset skal lage spa-følelse på eget bad. Testens billigste.

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning