Unngå julekiloene

Det er ikke så vanskelig å holde vekten stabil i julen.

Publisert Oppdatert
Julen varer ikke så lenge, men på snaue to uker koser man seg gjerne i overkant med god mat og lite mosjon - dette kan du selv ta kontroll over!

Ernæringsekspert Cathrine Borchsenius mener at julen bringer frem en unntaktstilstand i oss hvor alt er lov, da gjerne gjennom god mat og drikke, avslapning og mange juleselskap.

- Dessuten er det mange som går på flere julebord i ukene før eller etter jul, og når man først har begynt å spise kan det være vanskelig å stoppe, sier Borchsenius til Kvinneguiden.

Likevel, det er ikke så vanskelig å holde vekten stabil og unngå å legge på seg i julen. Her får du ernæringsekspertens tips:

Stabil vekt


  • Kanskje du vil inn i en eller flere finkjoler til jul og nyttår, la dette være en motivasjonsfaktor for å la være å forspise seg.
  • Så enkle ting som å bevege seg litt hver dag gjennom en gåtur med venner eller familie, gjør at du får mosjon og ikke sitter stille hele ferien.
  • Du må gjerne smake på all den gode maten, men tenk igjennom på forhånd hva du skal smake på og lær deg å stoppe i tide.
  • Spis mindre og ofte istedenfor sjelden og veldig mye, ikke tenk at du allerede har krysset en grense når du har begynt å spise, ta kontroll.
  • Unngå å helle på med mye saus og fett, hold deg til rent kjøtt og masse grønnsaker. Koldtbord er bra og det er også mye god fisk du kan nyte i julen.
  • Du behøver ikke få dårlig samvittighet om du allerede har spist mye mat. Da tenker du heller at sånn er det i julen, når ferien er over skal du konsentrere deg om å eventuelt gå ned igjen de to kiloene og leve som normalt.
frukt320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning