Unngå furtne ferieunger

Hold barna glade på tur, få eksperttipsene her!

Publisert Oppdatert
Det er sommer, det er sol og det er ferietid, det siste du vil ha er sure unger..!

Aktiviteter for barna

Da er det viktig å forberede seg til ferieturen og tenke over hva som passer barna i familien. Salgsdirektør hos Ving Norge AS, Christian Grønli mener at reisemål og hoteller bør være tilpasset barnefamilier.

- Det er ingen tvil om at barn liker å leke med andre barn. Det behøver nødvendigvis ikke være allverdens tilrettelagte aktiviteter på hotellanlegget, men det bør legges til rette for at barna kan leke og være sammen, sier Grønli til Kvinneguiden.

Han mener at muligheter for ballspill, filmvisning, dansing og ikke minst bading er viktige barneaktiviteter på feriestedet.

- I skolens ferier velger de fleste av våre kunder feriesteder hvor det meste er tilrettelagt for at mor og far skal kunne slappe litt av, selv om de minste er med på tur, sier han.

Tenk over

Det er flere punkter man bør tenke over når man ferierer med barna, og selv om Grønli mener at barn er utrolig tilpasningsdyktige, synes han at foreldre bør være obs på for sterk varme og for mye sol i forhold til barna.

- Glem aldri solkrem, for å bli solbrent er slett ikke gøy! Om barna er avhengig av vogn eller trille i ferien, så sjekk med reisearrangøren om de har dette til utlån eller leie. Det samme gjelder for barnesenger og barnestoler på rommene. Det er deilig å slippe å dra med slikt på reisen, tipser Grønli.

Lengden på ferie kan også spille en viss rolle og Grønli mener at svaret er klart;

- Her finnes det vel ingen grense i det hele tatt, så lenge man tar hensyn til barna,sier han.

Tips til barnefamilier på ferie1. Ta hensyn til hele familien

2. Avklar hensikten med ferien på forhånd

3. Ikke ta med uoppgjorte problemer og konflikter på ferie

4. I familier med delt omsorg; respekter den andre forelderens ferieplaner!

5. Ha fokus på barnaKilde: Voksne for BarnNyttige tjenester

FORUM

Underholdning