Treningsmobil

Vi har testet hvordan det er å ha en personlig trener på øret. Se web-TV!

Sist oppdatert
Denne saken er skrevet i samarbeid med Amobil.no og Speaker.no.

Se web - TV her!



I mars i år lanserte Samsung og Adidas sitt første fellesprosjekt, treningsmobilen Micoach. Denne uken inviterte de to selskapene blant andre Amobil, Kvinneguiden og Speaker.no til å teste konseptet på Bislet stadion.

Treningsvenn på øret

Treningskonseptet miCoach er enkelt sagt en treningstelefon med innebygget motivator som skal hjelpe deg å prestere bedre på løpeturen. Mobiltelefonen er laget for å motivere, inspirere og gi idrettsutøvere på alle nivåer muligheten til å nå sine personlige mål gjennom løpingen.

Testpanelet troppet opp, og vi fikk utdelt treningsklær samt selve MiCoach og tilleggsutstyret. Da testingen skulle begynne, innså vi at å bruke Micoach ikke er bare enkelt. I tillegg til selve telefonen, må du feste på deg et pulsbelte samt en pad på den ene skoen din, samt synkronisere den med telefonen. Treningstelefonen skal dermed fange opp informasjon om blant annet formen din, pulsen, distanse og hurtighet mens du løper. Flertallet av de oppmøtte journalistene trengte hjelp til å få utstyret montert, og ikke minst til å synkronisere riktig.

Testen

Da utstyret omsider var på plass, skulle selve testen begynne. Telefonen ga klarsignal og løpingen startet. I teorien skal du først løpe 1,6 kilometer slik at telefonen kan måle pulsen din. Vi bestemte oss imidlertid for å løpe litt på måfå for testingens skyld.

Dama på øret forteller når du bør løpe raskere, når du bør sakke ned farten, når du er oppe i godt tempo og når man har nådd et satt mål. Ved å slå lett på mobilen to ganger, gir dama beskjed hvor langt du har løpt og hvor mange kalorier du har forbrent.

Under løpingen var telefonen svært informativ, og det var motiverende å vite hvor langt du hadde løpt og hvor mange skritt du tok i minuttet. Damestemmen fortalte også om du måtte sakke ned på farten eller gire opp litt for å holde tempoet.

Etter endt løping, serverer telefonen en oppsummering av treningsøkten din. Opplysningen om treningsøkten din kan du laste opp til din egen bruker på Micoach' nettsider, og slik få full oversikt over fremgang eller eventuell tilbakegang.

Konklusjon

Det er ingen tvil om at miCoach er en motiverende løpekamerat, som i tillegg passer på at du ikke trener for hardt. Med motivatoren på øret får man en oversikt over hvordan man skal porsjonere kreftene sine og når man skal øke farten, sakke ned farten, gi på og slappe av. Dermed kan mobiltelefonen gjøre at løpeturen blir lettere, at man yter mer og til slutt lærer seg å like løpetrening på en helt ny måte.

Minusene er dessverre i flertall da det tar tid å sette seg inn i systemet, man må lese godt gjennom bruksanvisningen og prøve flere dager før man skjønner alle funksjonene.

Størrelsen på mobiltelefonen er litt i overkant da den hopper en del i treningslomma hvor den er festet. Og i tillegg virker ikke telefonen alltid hundre prosent selv om man klapper den lett to ganger for å få informasjon, slik bruksanvisningen sier.

I tillegg er skjermbelysningen dårlig og det er til tider svært vanskelig å se noe som helst på skjermen, noe som er ugunstig dersom man driver med utendørs løpetrening. Alt i alt; treningsmobilen er en god idé, men i begynnelsen må du belage deg på å bruke mer tid på å forstå mobilen enn på selve treningen.



Denne saken ble første gang publisert 23/05 2008, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også