Slik gjør du ferie-kuppet

Jakter du på en billig sommerferie? Reiseoperatøren tipser deg om hva du bør gjøre.

Publisert Oppdatert
Hvis dere ønsker å dra på en billigtur i sommer, for eksempel to personer, en langhelg hvor reise og hotell er inkludert, kommer det an på om dere har nok is i magen til å gamble..

Bestille nå

Communications manager hos Travelmarket.com , Claus Pedersen, mener at det generelt sett er billigst å bestille reisen så tidlig som mulig, særlig hvis dere ønsker å reise til et bestemt reisemål og gjerne på pakkereise.

- Men, hvis man har mot til å satse, er det selvsagt enda billigere å vente helt til siste øyeblikk med å bestille. Her gjelder det å A) holde et våkent øye med restplasser og søketjenester, og B) være fleksibel. Hvis dere har muligheten til å ta ut ferie med kort varsel i forveien og reise midt i uken istedetfor i helgen, kan dette gjøre reisen billigere. Hold også et øye med flere avreiselufthavner hvis dere kan komme dere billig til den andre enn den nærmeste. I tillegg hjelper det selvsagt å reise utenfor høysesongen, tipser Pedersen.

Han understreker da at man selvsagt må være innstillt på at hotellstandarden kan være dårligere enn man ellers gjerne hadde bestilt.

- I tillegg er det lettere å finne restplasser når man reiser to enn om man drar flere sammen, sier han.

Mye for pengene

Så hvor i verden bør man dra i sommer for å få mye for pengene?

- Tunisia og Tyrkia ser ut til å være de billigste stedene å reise til hvis man vil dra i juli. Hvis man kan vente til august, er det enda billigere å ta en tur til Kypros og Bulgaria. Man kan også vurdere hvor dyrt det er å spise og shoppe på destinasjonene, og her vil nok de fleste foretrekke Bulgaria fremfor Kypros om man vil ha en billig ferie, sier Pedersen til Kvinneguiden.

Vil du og kjæresten eller du og venninnen din ta en billig impulstur i sommer, er det altså viktig å være fleksibel i forhold til avreise.

- Søk på flyavganger på diverse reiseportaler og finn en billig billett. Overnatting kan avhenge litt om dere kan klare dere med et bed&breakfast eller om dere foretrekker et fire stjerners hotell. En hotellsøkemotor kan også hjelpe dere med å finne billig hotell. Kikk på anbefalingssider som tripadvisor.com for å finne ut av hva andre mener om hotellene, så finner du et ordentlig hotell, tipser Pedersen.

Hvis du er usikker på hva som er best av å bestille pakkereise eller fly og hotell separat, skal du vite at dette avhenger av destinasjonen. Det finnes noen destinasjoner som mange gode billig-flyselskaper flyr til, og her kan det være dyrt å pakke reisen selv.

- Jeg anbefaler at man søker på begge deler og sammenligner. Noen ganger kan det lønne seg å kjøpe en meget billig charterreise med uspesifisert hotell og bestille et annet og bedre hotell et helt annet sted, fordi charterreisen inkludert hotell faktisk er billigere enn en flyreise alene, sier han. Reise2-320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning