Slankende trening i jula

Du kan kose deg med mosjon i ferien også. Personlig trener Line Marion tipser deg.

Publisert Oppdatert
Julen er kosetid, der vi slapper av og er sammen med familie og venner, så hvordan skal kan klare å skvise inn trening?

Tren i fjellet

Kvinneguidens treningsekspert, Line Marion Nielsen Kjøniksen, mener at du lett kan kombinere trening og tid med venner og familie.

Line Marion Nielsen Kjøniksen på Kvinneguiden!


Vår faste treningsekspert er Line Marion Nielsen Kjøniksen. Line Marion har en mastergrad innen psykologi, coaching og ledelse, og er i tillegg utdannet personlig trening fra Norges Idrettshøyskole, med utdypning innen trening for gravide og skadede.


Coach og motivator

Line Marion jobber som personlig trener, men ser fremfor alt på seg selv som en livsstilscoach/motivator, og du kan lese hennes gode treningstips her på Kvinneguiden.no!- Ta med hele gjengen på en tur i skogen eller i svømmehallen! Mange treningssentre har også rimelig "drop-in" pris om man vil ha med seg en venn som ikke er medlem. Finn på noe som både er sosialt og fysisk aktivt samtidig, som for eksempel klatring og ski eller snowboard, tipser Line Marion.

Skal du bort i jula er ikke dette nødvendigvis synonymt med treningsfri. Mange er langt borte fra treningsstudioet, men Line Marion mener at du har det beste treningsstudioet rett utenfor.

- Mange drar til fjells og har dermed et treningssenter rett utenfor døra. Er det snø kan man stå på ski, langrenn eller gå på truger eller bena. Ønsker man styrketrening kan man ta med seg en treningsstrikk i bagasjen i tillegg til gode grunnleggende øvelser som push-ups, sit-ups og crunches. Gode tips til øvelser med strikk finnes på Web-TV, sier hun.

Trening hjemme

Og har du ikke strikk eller manualer hjemme, finnes det enkelte øvelser du kan gjøre som tar godt på kroppen. Treningseksperten lister opp push-ups, sit-ups og statisk knebøy inntil en vegg.

- Forsøk også å gjøre push-ups med smalt grep og albuene og armene inntil siden, da tar det bedre på baksiden av armene. Man kan også bruke mineralvannsflasker eller lignende til å gjøre statisk sidehev for skuldrene, tipser Line Marion.

Hold vekta

Hva kan man gjøre for å unngå å legge på seg for mye i juleukene?

- En liten skitur eller gåtur før frokost er ypperlig for å holde forbrenningen oppe også rundt jul og nyttår. Maten er jo kanskje det største problemet, siden jul og romjul drar med seg mange julebord, fet mat og desserter i lange baner, sier Line Marion.

Hun mener du kan begrense inntaket, redusere sausmengde og stoppe når du er mett!

- Du må ikke smake på alt på bordet eller kakefatet. Ønsker du ikke å tenke så mye på å begrense matinntaket, er det kun èn ting som gjelder; nemlig økt aktivitetsnivå, sier hun.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning