- Vent med sexen

Å hoppe til sengs med din nye kjæreste etter en uke kan gi deg problemer senere i forholdet, mener ekspert.

Publisert Oppdatert

En ny kjæreste er spennende på alle måter, også fysisk. Men i følge gestalt psykoterapeut Grethe Rønning gjør det absolutt ingenting om du velger å vente litt med sexen.

 

- Det er definitivt lurt å vente, sier Rønning, men legger til: Det er selvfølgelig ikke noe fasitsvar, det er det å kjenne hva som er rett for en selv som er viktig.

 

Hun mener at seksualitet har blitt såpass tabloidisert at vi kanskje ikke forholder oss til det innvendig.

 

Sårbar og avkledd

- Man er sårbar og avkledd, både i fysisk og overført betydning, og det handler om å gi seg hen. Det bør man ikke gjøre med fremmede, sier hun.

 

Hun mener også at man kan risikere å ikke si ting i begynnelsen, slik at man går på kompromiss med seg selv. Da vil et lite problem kunne bli stort når forholdet blir eldre.

 

- Tør du å være sårbar, har du den rette dialogen på plass? Det bør du ha før dere har sex, mener hun.

 

Uenig

Sexolog Bente Træen mener at du ikke nødvendigvis behøver å vente med sexen.

 

- Når man føler seg moden, så er man det, sier hun.

 

Hun forteller at noen bruker lang tid før de har sex med en ny kjæreste. Er det snakk om den aller første sexpartneren, velger mange å vente i månedsvis før de går til sengs.

 

- Men å vente flere måneder med sexen når man nærmer seg 30, ser jeg mer på som et usunnhetstegn. Da kan det tyde på at du sliter med noe følelsesmessig eller seksuelt, mener hun.

sex-320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning