Unngå skilsmisse - husk dette!

Familieterapeut Kari E. Holter forteller deg hvordan dere holder romantikken gående.

Publisert Oppdatert
Er du eller han redd for å ta det neste steget mot ekteskap? Det kan være greit med en liten hjelpeliste å forholde seg til før man sier ja til evig troskap. Familieterapeut og klinisk sosionom Kari E. Holter vet hvordan dere skal takle hverdagen sammen.

Kommunikasjon og vennskap

- Før dere gifter dere bør dere vite at dere virkelig elsker hverandre og at dere har et avklart forhold til hverandres verdier og holdninger, religion og levesett. Dere bør ha de samme ønskene for livet og dere bør ha god kommunikasjon og et godt vennskap, råder Holter.

Hun mener også at det er viktig å ha mer eller mindre like interesser og at man respekterer den andre og har tillit til hverandre.

Dersom man finner ut noe alvorlig om sin partner som man ikke visste før man gifter seg, hvordan takler man dette uten å ende opp som skilt?

- Ta det opp med partneren så snart du blir kjent med det, snakk om det og se om det stemmer med det du har fått vite. Lytt til hva partneren sier og forsøk å forstå sammenhengene. Dere bør snakke sammen om hvilken relevans problemet har i dagens situasjon og for fremtiden. Forsøk å få til en så åpen dialog som mulig, og søk hjelp hos en nøytral tredjeperson dersom dere ikke kommer dere videre selv, tipser familieterapeuten.

Unngå skilsmisse

Holter gir deg sine 7 beste tips til hva dere kan gjøre for å unngå skilsmisse i fremtiden:
  • Vis vennlighet og respekt overfor partneren din
  • Vær ærlige overfor hverandre
  • Ha en åpen kommunikasjon
  • Prioriter og dyrk parforholdet hver dag hele livet - ta det ikke som en selvfølgelighet!
  • Si i fra hvis det er noe du reagerer på, slik at den andre har mulighet til å få gjort noe med det før det er for sent
  • "Flykt" ikke fra problemene - snakk sammen når dere opplever noe som er vanskelig
  • Søk hjelp så tidlig som mulig hvis dere står i vanskeligheter som dere ikke greier å komme ut av selv
gift2-320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning