Slik takler du singellivet

Er du uten kjæreste igjen etter mange år, er det èn ting å gjøre! Bente Træen gir deg tips.

Publisert Oppdatert
Du må nemlig kle på deg og komme deg ut av huset! Dersom kjæresten din gjennom flere år plutselig har gjort det slutt, kan det føles som jordens undergang for deg. Samtidig skal du vite at selv om det er vanskelig å tro, kommer du til å klare deg helt fint.

Bli glad i deg selv

Professor i sex og samliv, Bente Træen, forteller at det først og fremst er viktig å erkjenne sorgen dersom du er blitt forlatt av kjæresten din.

- Ta deg tid til å sørge, du kommer nødvendigvis ikke over partneren selv om du sier det til deg selv. Når du sørger er du ikke moden nok til å gå rett inn i et nytt forhold eller lete opp en ny partner, sier Træen til Kvinneguiden.

Vil du ha en makeover? Sjekk web-TV!Professoren mener at det er naturlig med en del "one night stands" i forsøk på å finne en ny partner, men at du hovedsakelig skal konsentrere deg om å bli glad i ditt eget selskap.

- Du må bli vant til å være singel og alene, du må bli tilfreds med deg selv og lære å like deg selv som person på egenhånd. Dette er ikke gjort i en håndvending, men det er nødvendig før du kan treffe en ny partner, råder Træen.

- Pubertet nummer to

Det kan være veldig skummelt å plutselig ikke være to etter mange år i forhold, og mange frykter å være alene. Men professoren mener at denne alenetiden er noe man bør verdsette, og ikke frykte.

- Du må til enhver tid ta ansvar for deg selv og ikke legge ansvaret for deg over på partneren din. Selv når du har en kjæreste, bør du ikke frykte følelsen av å være alene, sier hun.

Den nye singelstatusen kan gå hardt utover selvtilliten, noe professoren mener er naturlig da single blir behandlet som enkeltindivider fremfor kjærestepar som ofte behandles som èn og samme person. Og når et stabilt par plutselig skilles, kan det lett bli opprør i den gamle vennegjengen;

- Vennegjengen må plutselig forholde seg til deg på en ny måte, er det greit å bare være sammen med deg eller kan de invitere både deg og eksen samtidig?, forteller Træen. Til slutt vil hun gi følgende råd:

- Nå skal du stå på egne ben, tenk deg livet du hadde som tenåring da du ble behandlet som en egen person. Bygg deg et nytt og større nettverk, velg deg gjerne andre single venner som kan lære deg nye ting, råder professoren.
si2-320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning