Slik fungerer avstandsforhold

Om kjærligheten mellom dere er sterk, tåler den det meste.

Publisert Oppdatert
Det er den evige klisjèen; et avstandsforhold er dømt til å mislykkes! Eller..?

Selvsagt finnes det unntak, det kommer som oftest helt an på livssituasjonen, samlivsforholdet, felles familie, interesser, tidspunkt i livet og ikke minst dedikasjonen dere har til hverandre og til forholdet.

- Trenger daglig nærhet

Familieterapeut Liv Jorunn Ulbrandt sier det er flere grunner til at man glir fra hverandre når man har et avstandsforhold.

- Jeg tror at man trenger daglig nærhet. Når man bor i forskjellig by, får man nye venner og jobbnettverk og det er rett og slett lettere å glemme den man er sammen med, sier Ulbrandt.

- Jo lenger man bor fra hverandre, jo mindre får man til felles og daglig intimitet blir det ikke noe av. Dersom man er gift eller har barn sammen, har man jo mye å prate om. Har man vært sammen i mange år, er det lettere å opprettholde forholdet selv med avstanden mellom dere, det er vanskeligere om man ikke har blitt godt nok kjent med hverandre og forholdet handler mer om det seksuelle, fortsetter Ulbrandt.

Løsningen

For å takle store avstander må begge to gjøre et bevisst valg, og det hjelper å legge en slagplan på forhånd;

- Jeg tror at løsningen er å møtes ofte, gjerne annenhver helg og snakke i telefonen sammen. Man trenger å høre stemmen til hverandre for å få skikkelig kontakt som mennesker, ikke bare kommunisere over sms eller e-post, sier Ulbrandt.

Familieterapeuten tror at om man har vært sammen i flere år og bor fra hverandre over lengre tid, vil det etter hver gang man møtes, gå kortere tid før man finner tilbake igjen til hverandre og føler seg komfortable sammen igjen.

- Det er verre å prøve å bli kjent med hverandre når forholdet starter med stor avstand mellom dere. Mange ting spiller inn her blant annet om forholdet handler mest om sex eller om det er sterk kjærlighet mellom dere. av320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning