Slik finner du drømmekjæresten

Synes du det er vanskelig å møte den rette? Frode Thuen gir deg rådene.

Publisert Oppdatert
Er du ensom og drømmer om kjæreste, kan det faktisk være ekstra vanskelig å møte den rette på grunn av presset du legger på deg selv. Så hvordan skal man egentlig gjøre seg sterk nok til å dra på kjærestejakt, og hvordan møter man den rette?

Finne ham på nett?

Psykolog og samlivsterapeut Frode Thuen mener at det skjer på ymse vis.

- Men sannsynligheten er i alle fall størst om man har øynene åpne, og ferdes steder hvor det er er mulig å treffe noen. Ikke nødvendigvis fysiske steder, i dag er det svært mange som finner hverandre på nettet, sier Thuen.

Han mener at man altså må gjøre seg tilgjengelig, men ikke bli desperat.

- Å være alt for fiksert på å finne en kjæreste, er ikke bra. Da virker man lett litt desperat, og i desperasjonen kan man komme i skade for å velge kjærester som ikke er bra for en, advarer psykologen.

- Ha forventninger

Dersom du har møtt en kjekk mann og befinner deg i en "bli kjent"-fase, er det ikke alltid lett å skjønne hvordan man skal gå fram. Ofte blomstrer den gode samtalen opp først når man er oppmerksom på hverandres tanker, og mange kvinner kan bli skremt av at mannen ikke snakker om interessante nok temaer eller stiller henne nok spørmål. Thuen mener vi bør bli flinkere til å ta det med ro.

- Det handler vel om å finne en balanse her også. Man må selvsagt ha forventinger og stille krav, men samtidig er det også viktig å la ting skje - og se hvor dette fører en. Den balansen er nok lettest å få til om ikke man er for fiksert på å finne en kjæreste, tipser Thuen.

Vent og se

Dersom du har et langt forhold bak deg, kan det være ekstra vanskelig å se etter andre typer mennesker som potensiell kjæreste. Men er det egentlig slik at man stort sett finner like type mennesker å dele livet med?

- Her er vi ganske forskjellige. Noen faller stort sett for den samme type mennesker, og kjærestene er variasjoner rundt det samme tema. For eksempel er det en del kvinner som har en tilbøyelighet til å falle for de litt uansvarlige og ville guttene, og som hver gang blir like skuffet når de oppdager at de ikke klarer å leve sammen med dem, sier Thuen og fortsetter;

- Andre velger gjerne motsatsen til den forrige kjæresten. Det trenger heller ikke alltid å være vellykket. For man havner av og til i den andre grøften allikevel, sier han.

Psykologen råder deg å være åpen for mange typer mennesker;

- Se an hvordan forholdet utvikler seg før du forplikter deg for mye, avslutter han. kj320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning