Sexy med kondom

Ikke la kondomet ødelegge stemningen før akten. Slik gjør dere det sexy!

Publisert Oppdatert
Tidligere tall viser at nordmenn er de dårligste i Norden til å inkludere kondomet i sexakten, noe som blant annet fører til at vi ligger på kjønnssykdomtoppen. Men, Sidsel Kløw i RFSU Norge AS mener at det er fullt mulig å snu dette;

- Kondomer kan gjøre det beste enda bedre, ved at man lar det inngå som en del av forspillet, også slipper man bekymringene i ettertid med tanke på kjønnsykdommer eller graviditet, sier hun til Kvinneguiden.no.

- Du tar ansvar

Mange synes det er stress å bruke kondom med en person man møter på byen som man ikke kjenner så godt, fordi det kan ødelegge "stemningen" før selve akten begynner. Likevel kan faktisk kondomet være med på å gjøre sexen enda mer behagelig og sexy.

Les også: Ikke glem kondom

Les også: Vi sexsjangser i fylla

Les også: - Putt kondomer i veska, damer!- Man kan "tørrtrene" i å bruke kondom, gjør det for eksempel når man er alene eller sammen med en trygg partner for da går det bedre i en mer stresset situasjon. Dessuten kan jo dette være en del av forspillet. La partneren tre den forførerisk på, ved hjelp av hender eller munn. Men husk, ingen tenner eller skarpe negler, sier Kløw.

Et annet problem for noen, er at man syns det er pinlig å kjøpe kondomer i butikken, eller å ha det med seg i vesken på byen. Kløw er soleklar på at kvinner ikke bør være redde for å sende ut "gale" signaler, snarere tvert i mot;

- Her har man nok kommet et langt skritt videre. Undersøkelser viser at ikke så mange syns det er flaut lenger, det er en fordel at kondomene er lett tilgjengelige i butikk. At du har med deg kondom betyr at du tar ansvar, og undersøkelser vi har gjort viser at de fleste tenker at personen tar ansvar - fremfor at det er flaut, sier hun.

Møt frykten

Om du har møtt flere mennesker som du har hatt en "one night stand" med uten kondom, bør du ta ansvar i ettertid;

- Her handler det om å ta ansvar ikke bare for seg selv, men også for sin nye partner. Hvis man har hatt ubeskyttet sex, bør man teste seg. Husk på at man ofte ikke merker at man har en kjønnssykdom. Hvis man går med dette for lenge, kan man i mellomtiden ha smittet flere og sykdommen kan føre til uønskede plager og også nedsatt evne til å få barn, sier Kløw.

Både menn og kvinner synes det er pinlig å gå til lege for å sjekke seg nedentil, hvordan kan man kvitte seg med denne frykten?

- Her må man bare møte denne frykten, for de som jobber med dette er profesjonelle og vant til å gjøre undersøkelser nedentil. Du kan bestille time hos gynekolog hvis du ikke vil gjøre det hos fastlegen din, sier Kløw. kondom220--

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning