Sex og religion

Oralsex er ikke sex, og onani er positivt for å forhindre homofili utfoldelse.

Publisert Oppdatert
  • Saken er skrevet av Cpunktet.no!
  • Mange av verdensreligionene har for oss i dag et uforståelig syn på kvinner og seksualitet. Visste du for eksempel at ...

    Clinton svarte ærlig

    I følge mange konservative i USA regnes ikke oralsex som sex, hvis det utføres av to personer med ulikt kjønn, altså mann og kvinne. Men hvis to menn eller to damer gjør det, betraktes det merkelig nok som sex.

    Strengere for kvinner

Cecilie Kjensli på Kvinneguiden!

Kvinneguiden.no har et samarbeid med den frittalende sexpiratoren Cecilie Kjensli (38) som skriver rett frem om sex og kjæresterier uten å dekke seg bak halvtygde undersøkelser.


Dette betyr at hennes artikler fra orgasmesenteret Cpunktet.no også blir å finne her hos oss!

De store verdensreligionene ser ulikt på sex, men felles er at det er strengere kontroll med kvinnelig- en mannlig seksualitet. Som oftest er det f.eks. mye strengere straffer hvis en kvinne framfor en mann har vært utro.

Sex og sølibat

Helt fram til 1900-tallet skattla Vatikanet de prostituerte og holdt seg selv med konkubiner. Det å leve i sølibat handlet nemlig mest om å ikke gifte seg.

Fordelen med onani

Mens den katolske kirke fordømmer onani, mener en del kristenkonservative i USA at onani kan være positivt. Det viktigste er nemlig å forhindre homosex og sex før ekteskapet.

Juridisk sex

Kristne middelalderlærde skilte i sin tid mellom fullbyrdet og inngått ekteskap. Først når ekteparet hadde sex første gang, var ekteskapet uoppløselig. Det første nummeret var med andre ord en handling med sterke juridiske implikasjoner.

Kristen dans

Riverdance ble oppfunnet av kristne irer som ville danse, men for å unngå at de dansende mennene og kvinnene skulle berøre hverandre, fikk dansen det karakteristiske preget av ubevegelige armer.

Egne busser

Ultraortodokse jøder i Jerusalem ønsker egne busser for menn og kvinner, for i følge jødisk påbud skal menn og kvinner holdes adskilt. Kvinner som har nektet å følge denne regelen kunne risikere å bli banket opp.

Dødelig prioritering

Påbudene krasjer ofte, og da må man prioritere. I 2002 brant en jenteskole i Mekka, der 15 jenter døde. De ble forhindret av politiet fra å komme seg ut. De var nemlig ikke anstendig kledd.

Hijab og tanga

Nakenhet har vert sterkt seksualisert i mange religioner, men det gjelder mest for kvinner. I dag kan man se kvinner med hijab på stranda, hvor på ektemannen sprader i tanga.

Kilde: Dagbladet.no v/Astrid Meland

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning