Sex er en vidundermedisin!

Er smertestillende, fører til et lengre liv, og gir bedre søvn.

Publisert Oppdatert
Forfatteren av boken "Pleasuring: The Secrets of Sexual Satisfaction", doktor Yvonne K. Fulbright, forteller til Cosmopolitan.com at det er mange helsegevinster av å ha sex, eller få en eller flere orgasmer daglig.

Kort sagt får du lettet på stresset, mensensmertene lindres og du sover bedre.

Her får du hennes og andre legers tips!

Lev lengre!

Forskning viser at menn som har en eller flere orgasmer i uken, lever lengre enn andre menn. Og til tross for at kvinnelige orgasmer enda ikke har blitt studert separat, viser en annen studie at kvinner som nyter sex, lever lengre enn kvinner som ikke har jevnlige positive sex-opplevelser.

En grunn til at man kan leve lengre av å ha sex, kan være at orgasmer har en positiv effekt på forskjellige organer i kroppens system. For eksempel viser studier at når den seksuelle aktiviteten øker, går risikoen for brystkreft ned, skriver doktor og forfatter av boken "The Orgasm Answer Guide", Beverly Whipple.

- Dette kan ha med frigjøringen av hormoner som oxytocin som slippes i forbindelse med opphisselse og orgasme, sier doktoren.

Det finnes også bevis for at jevnlige orgasmer kan forebygge mot hjerteinfarkt og i tillegg holde hjernen sunn og frisk.

- Forskning viser at kvinners hjerne utnytter oksygen på en bedre måte når hun har orgasme, på samme måte som når man trener, sier forfatter av boken "The Science of Orgasm", doktor Barry Komisaruk.

Smertestillende

I tillegg blokkerer du for smerte; studier viser at orgasmer kan virke som en naturlig smertestillende og forebygge mot blant annet menstruasjonssmerter og hodepine.

Hormonrushet når man når klimaks hjelper også på søvnen, og en studie med mer enn 1800 amerikanske kvinner, rapporterte at 32 prosent sovnet lettere etter orgasme.

Garantert nytelse

For å oppnå disse effektene bør man ideelt ha sex minst en gang om dagen:

- Daglig samleie er ideelt. Det er likevel ikke sikkert at du har tid eller energi til dette, men hvorfor ikke sikte høyt? spør Fulbright.

Hun foreslår at du tenker på sex som en personlig investering istedet for noe som må gjøres, og bruk heller hyppigheten til et slags seksuelt eksperiment.

- Utforsk forskjellene og potensialet i de forskjellige orgasmene du kan få, sier doktoren.

Solosex

Dette inkluderer også solosexen som tilbyr de samme bonusene som parsex.

Og jo mer sex du har med deg selv, jo mer vil hjernen din tenke på sex. Noe som igjen gjør deg mer sexy og tiltrekkende for det motsatte kjønn!

- Det blir som en slags selvoppfyllende profeti. Når du tenker på det mer, blir hormonene dine mer giret og du blir mer kåt, ergo du har mer sex som gjør at du tenker enda mer på det, forteller legen.

Og lever du ikke lengre, vil du iallefall ha det mye mer morsomt!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning