Menn lettest på tråden

Menn har lav terskel for å gi mobilnummeret fra seg til fremmede.

Publisert Oppdatert
Ifølge en undersøkelse mobilselskapet Chess har gjennomført sammen med InFact, gir én av fire menn under 30 år gledelig bort mobilnummeret sitt dersom en fremmed spør.

- Menn faller for smiger

På en skala fra 1-5, der 1 er "svært liten sjanse" og 5 er "helt sikkert", svarte over én av ti nordmenn 4 eller 5, mens i underkant av halvparten mener det er svært liten sjanse for at de gir nummeret fra seg. Legger man til de som befinner seg midt på skalaen, vil til sammen én av fem gi fra seg nummeret til en fremmed.

- Mange faller for smigeret som ligger i det å be om å få mobilnummeret, til tross for at man kanskje har kjæreste eller ikke er interessert i senere kontakt, mener markedsdirektør i Chess, Jarle Alvær i en pressemelding.

Han tror mange av nummerutvekslingen skjer på byen når folk generelt har lavere terskel for både å spørre og å gi fra seg nummeret sitt til en de ikke kjenner.

- Menn tar raskere avgjørelser

Av målingen fremkommer det tydelig at menn er mest løsslupne med numrene sine. En av fire, eller 24 prosent, av menn gir gjerne fra seg telefonnummeret, mens tallet er 16 prosent for kvinner.

- Tanken på å bli kontaktet av en slitsom mann i etterkant, er kanskje verre for en kvinne enn det er for en mann å bli kontaktet av en pågående kvinne. Dessuten har menn en tendens til å ta avgjørelser raskere enn kvinner, noe som ikke alltid trenger å være en god ting. Damene avventer gjerne litt og trekker nok mer på det før de gir fra seg et nummer. Å gi fra seg mobilnummeret til en vilt fremmed er det samme som å gi en aksept for at det er fritt frem å kontakte deg, mener Alvær.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning