Krangel om barna

Krangler du og eksen om felles barn? Et kurs kan være løsningen.

Publisert Oppdatert
Synes du samarbeidet med din ekspartner er vanskelig? Strever du med å legge samlivsbruddet bak deg og komme deg videre i livet?

Bedre barnas hverdag

Flere ekspartnere sliter på grunn av uenigheter i forhold til barna sine, noe som kan tynge hverdagen. Kurset "Fortsatt Foreldre" er utviklet ved Samlivssenteret, Modum Bad og skal gi foreldre innsikt og forståelse til å ivareta sin egen foreldrerolle.

- Målet er å bidra til en trygg og stabil oppvekst for barn når foreldrene ikke lever sammen, skriver Samlivssenteret i en pressemelding.

Samlivssenteret har det siste året kurset foreldre og fagpersoner over hele landet. Det er nå nærmere 40 fagpersoner som er sertifisert som kursledere innenfor "Fortsatt Foreldre". Hovedtemaene som taes opp på kursene er bruddprosessen, kommunikasjon, konflikt og samspill, barnas livssituasjon, foreldresamarbeid og veien videre. Til høsten vil det tilbys kurs over hele landet. I dag kan man melde seg på kurs både ved Modum Bad, i Oslo og i Bergen.

Privat initiativ

Samlivssenteret tilbyr kurs i Bergen med professor Frode Thuen som kursleder. Thuen har samliv og parterapi som spesialfelt, er i tillegg fast skribent i samlivsspalten til A-magasinet hver uke og har bidratt som ekspert hos Kvinneguiden ved flere tilfeller.

Programmet startet etter idé og initiativ fra mangemillionær Tone Bergesen, som ønsket å bidra til et bedre foreldresamarbeid etter samlivsbrudd. Nå er "Fortsatt Foreldre" utviklet til et program som tilbyr kunnskap, forståelse og metode som kan hjelpe folk til å håndtere samarbeidet med en ekspartner om felles barn.

Mer om prosjektet kan leses på Modum Bads nettside.fr320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning