Forelskelse

Jepp, han er den rette

Opplever du dette, trenger du absolutt ikke være i tvil.

FORELSKET: Du vet ganske fort om du er forelsket eller ikke.

FORELSKET: Du vet ganske fort om du er forelsket eller ikke. Foto: FOTO: Istockphoto.com.

Publisert Oppdatert

Mange ganger skulle vi ønske at livet kunne være mer som i en søt, romantisk komedie, men ofte tar det rett og slett lenger tid å finne ut hvem som er den rette for deg. Og det er tross alt viktig å bruke litt tid på det også, så man vet med sikkerhet hvem man vil satse på.

Hvordan drømmemannen bør være, varierer jo etter smaken man har og hva som er mest viktig for en. Men, det finnes noen fellestrekk for hva en god make er.

En god pekepinn kan være disse fem punktene.

Dere respekterer hverandre

Når det handler om å finne ut om han er den rette, bør respekt være på toppen av listen. Respekt er også noe som bør gå begge veier. Han burde respektere deg og du bør respektere ham. Du merker at han respekterer deg når:

  • Han er villig til å inngå kompromisser
  • Han lytter til dine bekymringer og følelser
  • Han varsler når noe er galt, og spør deg om det
  • Han verdsetter din mening
  • Han setter pris på deg
  • Han er oppriktig glad på dine vegne når du lykkes
  • Alt dette er tegn på at han har respekt for deg. Du bør også vise de samme tingene for ham. På den annen side, hvis du finner ut at noen av dere er uvillige til å inngå kompromisser, om bekymringer og følelser avvises, eller du merker noe er galt, men ikke tør å spørre, har du noen avslørende tegn på at det er mangel på respekt.

Hvis noen av dere flåsete avfeier den andres meninger eller opptrer som om partnerens meninger er uviktige, det er det en klar mangel på respekt. Hvis dere blir sjalu i stedet for entusiastisk og støttende når den andre oppnår suksesss, bør du ta et minutt å vurdere nivået av respekt som eksisterer i forholdet ditt.

Han har egenskapene du leter etter

Ideelt sett bør du vite på forhånd hvilke egenskaper som er viktige for deg i en partner. Å prøve å finne ut av det i ettertid, kan føre til alvorlige problemer senere. Hvis du vet godt hvilke kvaliteter du leter etter, de som er de viktigste, vil det hjelpe deg å avgjøre om han er den rette.

Det hjelper å skrive en liste. Velg minst ti kvaliteter du er ute etter i en mann. Skriv listen i rekkefølgen av betydning. Ta en alvorlig titt på listen og kryss av eventuelle kvaliteter som ikke er så viktig. Noen egenskaper er sannsynligvis overfladiske. Hvis det er tilfelle, kan de sannsynligvis bli fjernet fra listen. Tanken er å komme ned til minst topp 5 ikke-overfladiske kvaliteter som du leter etter. Alt dette bør du gjøre med en viktig tanke i hode; ingen er perfekte.

Hvis du leter etter "Mr. Perfect", kan du like godt slutte å se og erkjenne at perfeksjon rett og slett ikke eksisterer. Med det i tankene, vet du at du ikke trenger å bare "betale" for "godt nok." Listen over egenskaper du er ute etter vil hjelpe deg å avgjøre det. Sammenlign listen over topp 5 ikke-overfladiske trekk med den aktuelle mannen. Husk at dette er de viktigste kvalitetene du har valgt, så hvis han ikke passer alle de, er det en god sjanse for at han ikke er den rette for deg. Det er overraskende lett å falle i fellen ved å prøve å forandre dine kriterier, men du skal aldri endre krav for å passe noen andre.

Dere deler de samme verdiene

Hva verdsetter du mest? Hvilke verdier utgjør det livet du har valgt å leve?

Dette er viktige spørsmål å stille deg selv, de vil hjelpe deg å avgjøre om han er den rette for deg. Verdier er som regel i tråd med de ikke-overfladiske elementene som vil gi deg en anelse om hvorvidt han er den rette. Hvis dere ikke deler de samme verdiene, er dette svært problematisk.

Om dine instinkter sier noe om hans verdier, er det en viktig faktor. Mange ganger har våre instinkter rett. Selvfølgelig kan våre beste instinkter være gale, men dette er grunnen til at intuisjon bare er ett tegn på at man kan vurdere om han er den rette eller ikke.

Du kan være deg selv med ham

Du vil ikke bli verdsatt av en mann som prøver å forandre deg eller som ikke kan elske deg, selv om du også har småfeil. Så hvis du kan være den du er når du er sammen med ham, er sjansen stor for at han er den rette for deg. Dette betyr at han ikke bare aksepterer det gode i deg, men også dine svakheter.

Når du kan være deg selv, vil du oppleve en følelse av frihet. Du vil ha tillit i visshet om at han aksepterer deg akkurat som du er.

Kilde: Livestrong.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning