Ikke vær den sure dama

Slik unnslipper du stempelet som "gnålete kjæreste".

Publisert Oppdatert
Slår det deg at selv om du forsøker å få frem et poeng, så fremstår du stadig oftere som en slitsom og gnålete kjæreste? Husk derfor på at "det er ikke det du sier, men måten du sier det på", som er viktigst.

Les også: Få et fantastisk forhold

Les også: Etter krangelen...

Les også: Konstruktiv krangel


Slik når du gjennom uten å gnåle:

Endre tonefallet
Dette er den første måten å unngå "gnålestempelet" på. Neste gang du føler for å klage, bør du tenke over hvor mange ganger du har gjentatt den samme tingen, og i hvilket tonefall. En bedre tilnærming er å si det du ønsker å si bare en gang, og på en annen måte.

Det er viktig at du lærer kjæresten såpass godt å kjenne, at du vet hvordan han responderer på det du sier.

Det handler ikke alltid om deg¿
Du tar det kanskje personlig om han foretrekker å se på fotball hele dagen i stedet for å tilbringe den med deg. Men det handler ikke nødvendigvis om deg. Kanskje det rett og slett er noe han gjør for å koble av fra dagens kjas og mas, og ikke for å skyve deg unna.

Vis respekt
Utvis mer selvkontroll og respekt både for partner og deg selv. Hans valg og ønsker, er faktisk hans valg og ønsker. Du kommer ingen vei ved å sutre, bruke "silent treatment" eller kjefte om han ikke gjør akkurat som du ønsker. Og ærlig talt; ville du vært sammen med noen som behandlet deg slik?

Vær tålmodig
Han trenger kanskje mer tid til å fordøye ting enn det du gjør. Selv om han ikke reagerer umiddelbart på det du sier der og da, betyr det ikke at han ikke bryr seg. Han må bare få tid til å fordøye budskapet først. Så vær tålmodig, og ikke forvent at han setter himmel og jord i bevegelse, selv om det er det som passer deg best.


Kilde: Ehow.com gnal_hoyde

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning