Første jul med svigers

Ikke grue deg - slik takler du julekvelden hos svigerfamilien!

Publisert Oppdatert
Julen handler for mange først og fremst om satte tradisjoner og det er viktig å gjøre det man pleier på juleaften. Så hva gjør du når du må løsrive deg fra din familie og feire jul sammen med svigerfamilien?

Vær forberedt

Ekteskapsrådgiver Birte S. Lunde mener at du og din kjæreste må prate sammen på forhånd og bli enige i god tid;

- Hvis du skal feire jul med din svigerfamilie, er det viktig at partneren din prater sammen med deg og forbereder deg på hva hans familie vanligvis gjør hver jul. Er du godt forberedt kan det bli riktig så hyggelig. I tillegg går det an å si til familien at dere to ønsker å være litt for dere selv utpå kvelden dersom dere trenger tid sammen, sier Lunde til Kvinneguiden.

Hun mener det er viktig å være ærlige med hverandre, dersom du synes det er vanskelig å ikke være med din familie på juleaften, skal du fortelle kjæresten din dette.

- Du bør gå forsiktig frem for å unngå å såre partneren din, og du bør si det som det er. At det ikke er fordi du ikke liker familien hans, men fordi du så gjerne har lyst til å være med din familie. Det lureste er om dere tenker på en vinn/vinn - situasjon hvor begge familiene får delta i deres jul på en eller annen måte, sier Lunde.

Finn løsning sammen

Hvis ikke foreslår Lunde at dere eksempelvis kan avtale et belønningssystem som at svigerforeldre får være med på sydenturen deres i januar dersom dere feirer julen med din familie.

Ekteskapsrådgiveren forteller at enkelte par også pleier å feire jul hver for seg, særlig dersom det er sykdom i familien og en ensom forelder skal slippe å være alene i julen. En annen vanlig løsning er å feire jul hos familiene annenhvert år;

- Dere kan også være hos den enes familie på julekvelden og dra til den andres familie på første juledag dersom avstanden ikke er så stor, sier Lunde.

Hun mener at dere som par må tenke over hva som er viktig for dere to, snakk sammen, kom med forslag og stryk de som ikke passer helt til dere er blitt enige om hva som er den beste løsningen.

- Unngå at noen ender opp som taperen og husk at man må være litt storsinnet i julen, sier Lunde. svig2-320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning