Faker du orgasme?

Er du blant dem som bare vil "bli ferdig" med sexen? Det bør du slutte med...

Publisert Oppdatert
En undersøkelse utført på vegne av Kondomeriet.no, viser at mange menn er lykkelig uvitende om at deres kjære faker seg til en orgasme under samleiet.

Vil ikke skuffe partneren

Undersøkelsen viser at nær 40 prosent av norske kvinner kun får orgasme en gang i blant, eller sjeldnere, når de har samleie. Kun 16 prosent når orgasme hver gang de har samleie. 43 prosent av kvinnene i undersøkelsen svarte at de hadde faket orgasme og 5,6 prosent svarte at de faket orgasme hver eneste gang de hadde samleie.

Grunnen til at så mange kvinner simulerer orgasme er gjerne for å glede partneren eller "for å bli ferdig" som 20,42 prosent svarer. Hele 14 prosent faker en orgasme fordi de ikke vil skuffe partneren sin.

Sexolog i Kondomeriet, Kjersti Antonsen, bekrefter at mange kvinner ikke er fornøyd med sexlivet sitt og i stedet faker en orgasme for å glede partneren;
 • Sex er vidundermedisin
 • Sex med ny vri
 • - Å snakke om sex er vanskelig. Har man latt ting hangle i flere år er det ikke enkelt å fortelle partneren det man gjør sammen i senga ikke fungerer så bra, sier Antonsen i en pressemelding.

  Kvinner må ta ansvar

  Skal vi tro Antonsen er jenter flinke til å ta ansvar for egen seksualitet, i hvert fall når de er alene.

  - Kvinner er bevisste på hvordan de skal oppnå orgasme og har gjerne en vibrator som et lite krydder. Men mange kvinner tør ikke å ta ansvar for sin egen orgasme under samleie, sier sexologen.

  - De tror partneren vil føle det rart om de tar på seg selv når de har sex. De fleste kvinner trenger stimuli av klitoris for å komme, men fordi det sjelden snakkes om, eller vises i romantiske filmer, tror jentene de er unormale om de hjelper seg selv i mål, forteller hun.

  Og i stedet for å ta på seg selv simulerer de heller en orgasme slik at mannen beholder selvtilliten, forteller Antonsen i pressemeldingen.

  Slutt med fakingen

  Har man første begynt å late som, er det vanskelig å slutte. Så istedet for å fortelle partneren at man har simulert ekstase opptil flere ganger, er det kanskje bede å unngå temaet?
 • Sex for helsas skyld
 • Onaner sammen!
 • Få orgasmene du har krav på!
 • - Det beste rådet vi kan gi er å prøve noe nytt. Finner man noe som fungerer bedre enn fakingen, og det gjør man sannsynligvis, er det jo ikke noen grunn til å slutte med det, sier Antonsen.

  - På den måten begynner man så smått å bevege seg inn i et nytt mønster og man kan fortelle partneren at "jeg liker det litt bedre slik, så kanskje vi kan fortsette med det?"

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning