Få orgasme i kveld!

I dag er verdens orgasmedag, og i følge sexekspertene er det på tide å glemme g-punktet.

Publisert Oppdatert
Har du noen gang satt av en hel dag til sex? Om svaret er nei, bør du tenke på å gjøre noe med det.

Fredag 8 August markeres nemlig Den Internasjonale Orgasmedagen for 10ende året på rad. Dagen ble innført av amerikaneren Alex Hirka i 1998, og i løpet av de ti årene markeringen har eksistert har flere og flere land kastet seg på feiringen. I Brasil setter de fokus på å forbedre sexlivet til gifte par, og de går såpass ned i dybden at en paneldebatt omhandlende for tidlig sædavgang var en helt naturlig del av markeringen.

Her i Norge deler Kondomeriet i morgen ut vibrerende "stafettpinner", det er dermed ingen grunn til at OL-åpningen ikke kan bli en litt ekstra pirrende opplevelse.

Glem g-punktet!

Selv om det stadig vekk snakkes om orgasmer er de fleste fortsatt uvitende om at 90% av alle kvinner trenger stimuli av klitoris for å oppnå orgasme.

-De fleste tror ennå at en vaginal orgasme er helt vanlig, og mange jenter sliter med forventingspresset ved å komme uten direkte klitoriskontakt, sier sexolog Kjersti Antonsen i Kondomeriet.

Spesielt yngre kvinner er usikre på sin egen kropp og tror at det er noe feil om man ikke får orgasme ved penetrering. De fleste vet i dag hvor klitoris befinner seg, men veldig få vet egentlig hvor viktig den er for kvinners seksualitet, fortsetter hun.

Den amerikanske legen Dr. Betty Dodson har holdt orgasmekurs i over tredve år, og hun mener som Antonsen at det er på tide å flytte fokus fra g-punkt til klitoris.

- Klitoris er det kvinnelige kjønnsorganet! Å kalle det vagina er feil, fordi det er klitoris som gir kvinnen nytelse og orgasmer. Glem overfokuseringen i media på G-punktet - som faktisk ikke er et punkt - og konsentrer deg heller om klitoris, sier hun til Cpunktet.no.

7 gode orgasmetips:


  • Kjenn din egen kropp! Bruk tid på å bli kjent med kroppen. Utforsk med fingre og leketøy, og bruk også gjerne speil for å se hva som faktisk skjer.
  • Bruk glidemiddel
  • Gjør knipeøvelser
  • Skaff deg en god vibrator, mange kvinner oppnår orgasmer de tidligere bare har drømt om hvis de har et hjelpemiddel tilgjengelig
  • Dersom du har partner; tilfredsstill hverandre ved å ha onanere hverandre. Det er kun et fåtall kvinner som kommer kun ved hjelp av vaginal stimulans.
  • Snakk! Si fra til partneren hvordan du vil ha det.
  • Du vet selv best hva din klitoris liker. Ikke vær redd for å hjelpe til!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning