Er han ærlig med deg?

Hvis du vil få ham til å si sannheten skal du lese videre her!

Publisert Oppdatert
Enten du liker det eller ikke så er sannheten at alle menn, til og med de snille, ikke er hundre prosent ærlig hele tiden. Det forteller forfatter av boken "I'm right, You're wrong, Now What?", Xavier Amador. Men, det behøver ikke være farlig.

- Menn forteller småløgner for å unngå konflikter. Så neste gang du får følelsen av at han ikke er helt ærlig, kan du bruke følgende strategier for å trigge en frivillig innrømmelse, sier han.

Her er forfatterens tips.

Få ham til å slappe av

Om du får ham til å slappe helt av er det større sannsynlighet for at han vil fortelle sannheten. Sett deg ovenfor ham. Sitter han i sofaen, setter du deg på gulvet to-tre meter unna.

- Når en mann har overtaket, vil han få mer selvtillit, at du sitter på et lavere nivå enn han gjør at han føler seg mer komfortabel og du signaliserer at dette er en ikke-truende situasjon.

Om du ser på ham fra en vinkel føles dette også mindre skremmende enn å se rett på ham. Begynn med generelle spørsmål om livet og ting relatert til hans løgn. Om du mistenker at han lyver om noe du ba ham gjøre kan du spørre ham "hvordan gikk det med det du skulle fikse?". Mens du venter på svaret skal du se distrahert ut og flippe gjennom kanalene eller rote litt rundt på laptopen din. Dette vil få ham til å snakke fordi han føler at du bare tok initiativ til en tilfeldig samtale og ikke et forhør.

Unngå anklagelser

Deretter kan du føre ham til å si sannheten ved å føre et ikke-anklagende utsagn. Her kan du teste dine kommunikasjonsevner og stille åpne spørsmål. Tenk at du vil fremme et ønske om informasjon og ikke komme med en anklagelse.

Ikke få ham til å angre

Konklusjonen er at du må få ham til å føle seg trygg nok til å kunne åpne seg opp for deg om hva som helst når som helst. Sørg for at han får vite at du ikke vil straffe ham for å fortelle sannheten, deretter er det mindre sannsynlig at han vil fortelle løgner i det hele tatt.

Når han innrømmer sannheten må du finne en måte å kjøle deg ned på. Stikk ut med venninner, dra på shopping, og deretter snakker du med ham om hvordan dere kan gjøre forholdet mer åpent.

Ikke glem å takke ham for at han var åpen med deg. Si for eksempel "jeg setter pris på at du forteller sannheten, det gjør du alltid og det beundrer jeg ved deg." Dette motiverer ham til å snakke ærlig med deg senere også.

Kilde: Cosmopolitan.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning