Dette viser at han er interessert

Ekspert forteller deg hvordan du ser om han er forelsket i deg!

Publisert Oppdatert
90 prosent av kommunikasjonen vår er non-verbal, altså gjort med kroppen vår. Det handler blant annet om mange forskjellige ansiktsuttrykk, faktisk mener noen forskere at det finnes 250 000 forskjellige!

Mer enn tusen ord

Det kan treningsinstruktør Trude Ustaheim fortelle. Hun foreleser fast om kroppsspråk, og hun forteller at selv om språket sitter i hodet, viser vi hva vi mener med hele kroppen vår. For eksempel blunker man hyppigere og unngår blikkontakt dersom man er uærlig mot noen, om vi leter etter svaret på et faktaspørsmål kikker vi automatisk opp til høyre, om vi fantaserer kikker vi opp til venstre.

Les også: Lær deg kroppsspråket

Les også: Les kroppsspråket hans

Les også: Han flørter med degI tillegg til ansiktet er også hendene viktige når man snakker om kroppsspråk. Er man litt usikker når man holder foredrag er det for eksempel vanlig å holde i noe, gjerne en penn som kan trykker på. Dette er en mekanisme som ofte skjer automatisk fordi man ønsker å forflytte stresset i hodet over på noe annet. Dersom man skal fortelle noe vanskelig, er det mange som gjerne gjemmer bort hendene sine, for eksempel i lommene, fordi man blir nervøs.

Avslørende forelskelse

Særlig avslørende er kroppsspråket dersom man er forelsket;

- Hvis man er forelsket eller lykkelig på en eller annen måte, vil huden faktisk trekke seg bort fra øynene slik at blikket blir størret. Fenomenet er også velkjent for gravide, som vi mener vi kan se en spesiell glød i øynene hos, sier Ustaheim.

Lurer du på om han du sikler etter er interessert i deg? Da skal du sjekke om han "gjør seg stor".

- Når menn er interesserte vil de gjerne vise sin maskulinitet. Det gjør de ved å ubevisst for eksempel åpne opp jakken sin mer, sitte med hendene bak hodet og med en bred benstilling, og han vil snakke med mørkere og dempet stemme til deg, sier instruktøren.

Flørtende benstilling

Vi kvinner er litt annerledes når vi er forelsket;

- Når vi vil bli likt, blir stemmen vår automatisk lysere, akkurat som når vi snakker til en baby eller en søt hund. I tillegg biter mange seg ubevisst i underleppa når de tenker på den de liker godt, sier Ustaheim.

Det er derimot noe begge kjønn har til felles når man har et godt øye til noen.

- Når den man er forelsket i er i nærheten av oss, vil vi automatisk stå med bena i samme retningen som "den utkårede" befinner seg, selv om hodet vårt er vendt en annen vei, og vi kanskje til og med prater med noen andre. Vi vil alltid ha personen vi er betatt av i sidesynet, sier eksperten. Mann220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning