Dette legger gutta merke til

Ikke bry deg om ettervekst, bustehår eller at du ikke er brun.

Publisert Oppdatert
Enten du våkner opp med en svær kvise på haka eller du er bekymret for den tre centimeter lange etterveksten kan du trøste deg med én ting; gutta bryr seg fint lite.

Enkelt og greit

- De fleste menn legger ikke merke til de tingene kvinner tror de legger merke til, sier Helen Fisher, forfatter av "Why we love" til Cosmopolitan.com.

Hun forklarer at grunnen har mye med evolusjonen å gjøre:

- Generelt sett er menn skrudd sammen til å legge merke til tydelige tegn som handler om parring - et varmt smil for eksempel, og dernest overse ubetydelige saker som at leppestiften har forsvunnet fra leppene, sier Fisher og forklarer videre;

Han vil for eksempel ikke merke:

At håret ditt er litt rotete og bustete.

Han vil merke:

Om håret er av dårlig kvalitet.

- Menn bryr seg ikke om håret ditt ikke ligger perfekt, kanskje de til og med foretrekker det mer rotete! Mer sannsynlig er det at de legger merke til om håret er tørt eller skadet. Ubevisst velger menn ut partnere som ser sunne ut, sier Fisher.

Han legger ikke merke til:

Blank hud

Han vil merke:

Irritert og rød hud

- Litt naturlig olje i ansiktet er ingenting å frykte, så la det gå. Men, du bør passe på irritasjon i huden. Om huden er irritert eller hoven, er det noe du reagerer på, sier Fisher.

Han legger ikke merke til:

Ettervekst

Han legger merke til:

Endring av frisyren

- Det er typisk at menn legger merke til bare de største endringene på stilen din, for eksempel pannelugg-klipp eller en kort bob. Han legger definitivt ikke merke til ettervekst, sier Fisher.

Han vil ikke merke:

At du har splittede hårtupper

Han legger merke til:

At du plukker på de splittede hårtuppene

- Jeg kan garantere at en mann ikke en gang vet hva splittede tupper er eller hvordan de ser ut hvis du ikke forteller det til ham, sier Fisher.

Han legger ikke merke til:

At tennene dine ikke er kritthvite.

Han legger merke til:

Om du ikke smiler.

- Menn er veldig opptatte av hvilke signaler du sender de om du er interessert i dem, for eksempel et langt blikk eller et smil. Men fargen på tennene dine har mindre betydning, sier Fisher.

Han merker ikke:

Om du har glemt leppestift på leppene

Han legger merke til:

Om du bruker for mye leppestift

- For mye leppestift skremmer bort menn. Den smitter over på huden deres og skjortekraven, dermed vil de ikke kysse eller komme så nær deg som de gjerne skulle ønske, forklarer Fisher.

Han merker ikke:

At du er blekere enn gjennomsnittet

Han merker:

Om du er for brun

- En naturlig skjønnhet fanger menns oppmerksomhet. Så dersom huden din er blekere om vinteren, vil ikke dette gjøre at han får mindre lyst på deg. Men om du bruker for mye selvbruningspray om vinteren, kan dette se falskt ut, noe som kan føre til at han blir betenkt, mener Fisher.

Han merker ikke:

Endring av neglelakkfarge.

Han merker:

Endring av neglelengde.

- Menn vil oppleve endring i hvordan neglene dine føles på ryggen sin dersom du har spart til lange, spisse negler eller filt dem firkantede. Men, de merker lite til bytte fra korallfargede til lilla negler. Det betyr ikke at de ikke bryr seg, men de fokuserer på viktigere ting som hvordan det kiler i kroppen når neglene dine farer over huden, sier Fisher. Mann2-220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning